Θεσσαλονίκη: Επεκτείνεται το κέντρο καινοτομίας της Pfizer

Θεσσαλονίκη: Επεκτείνεται το κέντρο καινοτομίας της Pfizer

Η πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία αποκτά ένα ακόμη κτίσμα στο συγκρότημα East Plaza

Με ένα ακόμα κτίσμα πρόκειται να επεκταθεί το κέντρο καινοτομίας της πολυεθνικής εταιρείας Pfizer στο συγκρότημα East Plaza στη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχουν ήδη πέντε κτίσματα.

Η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε σήμερα θετικά επί της στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την τροποποίηση των πολεοδομικών ρυθμίσεων που ισχύουν. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, έχουν προκύψει έκτακτες ανάγκες για την εταιρεία, η οποία επιθυμεί την επέκταση. Εκεί απασχολούνται ήδη 550 άτομα προσωπικό, ενώ χρειάζεται να γίνει κτιριακή επέκταση, ώστε να απασχολούνται άλλα 350 άτομα. Η υποδομή βρίσκεται σε χώρο 30 στρεμμάτων, ενώ προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η αλλαγή των όρων δόμησης από το 0,2 στο 0,4, η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο δώμα του κτιρίου, η αύξηση του πρασίνου κατά 4% (από το 18% στο 22%) και η μείωση του χώρου στάθμευσης.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός Σύμβουλος Καινοτομίας, Νίκος Τζόλλας, υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί το οικοσύστημα καινοτομίας στη συγκεκριμένη περιοχή. «Έχουμε μια εταιρεία που πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει αυξήσει τις καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην περιφέρειά μας, θα τις αυξήσει στο διπλάσιο και με τον συντελεστή δόμησης που θα δοθεί θα μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα αντίστοιχες εταιρείες που θέλουν να συνεργαστούν με τη συγκεκριμένη να έχουν τη δυνατότητα να έχουν γραφεία και χώρους εκεί» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα ανέφερε ότι η περιοχή έχει ήδη διαμορφώσει το χαρακτήρα της κτιριακά και πρόσθεσε: «θα ήταν ευχής έργο να κοιτάμε το ποτήρι μισογεμάτο και να δώσουμε μια προοπτική τα επόμενα χρόνια να προσελκύσουμε συγκεκριμένες επενδύσεις στο χώρο αυτό».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη Αστέριος Κισκίνης ανέφερε πως ο Δήμος είναι πάντα υπέρ τέτοιων επενδύσεων, ενώ ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Σταύρος Αναστασιάδης έθεσε το ζήτημα της αναγκαιότητας κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες κυκλοφοριακής πρόσβασης που θα προκύψουν από την αύξηση του κτιριακού αποθέματος. Επιφυλάξεις για την αύξηση της δόμησης εξέφρασαν, για περιβαλλοντικούς λόγους, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.