Λαμία: «Το παιδί μου μαρτύρησε, σφάδαζε από τους πόνους»

Λαμία: «Το παιδί μου μαρτύρησε, σφάδαζε από τους πόνους»

Η μητέρα του 9χρονου Δημήτρη δηλώνει δικαιωμένη με την καταδίκη του γιατρού για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο χειρουργός του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος κατηγορήθηκε για τον θάνατο του 9χρονου Δημήτρη, που υπέστη σοβαρές κακώσεις στην κοιλιά, όταν είχε πέσει από το ποδήλατό του.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, όμως ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε ποινή φυλάκισης 3 ετών. Η μητέρα του παιδιού μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» δήλωσε δικαιωμένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, το αναπάντητο «γιατί» θα την βασανίζει πάντα. «Το παιδί μου έφυγε με φρικτούς πόνους, σφάδαζε από τους πόνους, έφυγε μαρτυρικά, γιατί;», αναρωτήθηκε με δάκρυα στα μάτια.

Όπως είπε, το παιδί βρισκόταν στην ανάνηψη και εκλιπαρούσε τους γιατρούς και τη μητέρα του να τον βοηθήσουν, γιατί οι πόνοι του ήταν αφόρητοι. «Το παιδί είχε παραισθήσεις. Ήταν στην ανάνηψη και εκλιπαρούσε σε βοήθεια. Η τελευταία του λέξη ήταν "βοήθεια". Δεν άντεχε άλλο από τους πόνους και οι γιατροί δεν έκαναν τίποτα. Τελικά στην επέμβαση του έβγαλαν 63 εκατοστά σάπιο έντερο. Έστειλαν το παιδί εσπευσμένα στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και μέσα σε 4 ώρες έφυγε», είπε η μητέρα.

Αυτό που η ίδια δεν μπορεί να διανοηθεί, είναι η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του χειρουργού από τους συναδέλφους του, αλλά και από τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Λαμίας. «Ήρθαν μάρτυρες υπεράσπισης οι χειρουργοί και ο διευθυντής της κλινικής. Με έχει σοκάρει η στάση τους και η προσπάθεια συγκάλυψης. Πώς το έκαναν αυτό; Δεν έχουν παιδιά αυτοί οι άνθρωποι;», αναρωτήθηκε.

Πλέον αισθάνεται μια μικρή δικαίωση, αν και το παιδί της δε γυρίζει πίσω. Ωστόσο, όπως είπε και η ίδια, πρέπει γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους από ιατρική αμέλεια, να ξέρουν ότι υπάρχει δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν.