Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Ισόβια από το εφετείο στον έναν κατηγορούμενο – Αθώος ο αδελφός του λόγω αμφιβολιών

Δολοφονία Γιάννη Μακρή: Ισόβια από το εφετείο στον έναν κατηγορούμενο – Αθώος ο αδελφός του λόγω αμφιβολιών

Ο επιχειρηματίας είχε δεχθεί τα πυρά του δολοφόνου έξω από το σπίτι του στη Βούλα, το 2018

Έπεσε η αυλαία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου μετά από ακροαματική διαδικασία, περίπου, έξι μηνών για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή με την καταδίκη του ενός εκ των δυο κατηγορούμενων αδελφών, με καταγωγή από τη Βουλγαρία.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 33χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία του επιχειρηματία και του επέβαλε , όπως και πρωτόδικα, ισόβια κάθειρξη.

Επιπλέον, επιβλήθηκε στον 33χρονο ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Το δικαστήριο είπε ομόφωνα «όχι» στη χορήγηση ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος.

Ωστόσο, η κρίση των δικαστών ήταν απαλλακτική για τον αδελφό του.

Συγκεκριμένα, ο 37χρoνος , που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία αθωώθηκε, κατα πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.

Στο δικαστήριο, για να ακούσει την απόφαση των δικαστών, βρέθηκε η σύζυγος του θύματος γνωστό μοντέλο Βικτώρια Καρύδα η οποία πολλές φορές έχει αναφέρει ότι ο «εγκέφαλος» πίσω από τη δολοφονία παραμένει ελεύθερος .

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψης τους τα δυο αδέλφια αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στη δολοφονία.

Την γραμμή της άρνησης κράτησαν τόσο στο πρωτόδικο όσο και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο επιμένοντας στις απολογίες τους ότι είναι αθώοι.

Ο Γιάννης Μακρής είχε δεχθεί τα πυρά του δολοφόνου έξω από το σπίτι του στη Βούλα, το 2018.

Μάλιστα, ο άτυχος επιχειρηματίας προσπάθησε να ξεφύγει χωρίς να τα καταφέρει καθώς ο δολοφόνος του τον κυνήγησε, όπως έχει καταγράφει σε βίντεο, και να του έδωσε τη χαριστική βολή.