Ηράκλειο: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του λυράρη που κατηγορείται ότι βίαζε – εξέδιδε 11χρονο

Ηράκλειο: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του λυράρη που κατηγορείται ότι βίαζε – εξέδιδε 11χρονο

«Ξεσκονίζουν» κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές

Ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται στην υπόθεση του λυράρη που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε 11χρονο στην Κρήτη.

Οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τα κινητά και τον υπολογιστή του 66χρονου ενώ σε αργία τέθηκε ο 46χρονος γιατρός που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο cretapost.gr ο διοικητής του Βενιζελείου, Κώστας Τερζάκης μόλις έλαβε το απαραίτητο έγγραφο από την Εισαγγελία προχώρησε στην άμεση αναστολή καθηκόντων του γιατρού.

«Έλαβα από την εισαγγελία το έγγραφο στο οποίο αναφερόταν όταν ασκήθηκε δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Οι κινήσεις ήταν άμεσες καθώς εξέδωσα απόφαση για άμεση αναστολή καθηκόντων του συγκεκριμένου γιατρού με ισχύ από χθες το μεσημέρι και για έναν μήνα, όπως δηλαδή προβλέπεται από το νόμο» επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο Κώστας Τερζάκης.

Ο γιατρός δεν έχει συλληφθεί καθώς δεν έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Ο 46χρονος φέρεται πως ήταν μία από τις επαφές του δράστη στη διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας έκλεινε τα ραντεβού για να συνευρεθούν οι πελάτες του με τον ανήλικο.

Η επαφή του γιατρού τελικά δεν έγινε όπως ανέφερε ο 46χρονος και επιβεβαίωσε και ο ανήλικος στις Αρχές. «Έτσι όπως είδα εγώ την δικογραφία δεν υπάρχει κάποιο αδίκημα σε βάρος του γιατρού» επεσήμανε ο συνήγορος του λυράρη, Διονύσης Βέρρας.

Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται και στο στόχαστρο έχουν ήδη μπει τα δύο άτομα τα οποία, όπως έχει καταγγελθεί από τον ανήλικο, φέρονται να τον έχουν βιάσει.

Στις έρευνες αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία θα «χτενίσει» τα ψεύτικα προφίλ του δράστη.

Μέχρι στιγμής έχει διαπιστώσει πως υπάρχουν 29 άτομα τα οποία φέρονται ως επαφές με το ανήλικο στα ψεύτικα προφίλ.

Την ίδια στιγμή η αστυνομικοί θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τα κινητά τηλέφωνα αλλά και τους υπολογιστές που κατασχέθηκαν προκειμένου να ελεγχθεί η διακίνηση πορνογραφικού υλικού με «πρωταγωνιστή» το αγόρι.

«Είναι δεμένη η υπόθεση» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

«Καταιγιστικές θα είναι οι εξελίξεις» διαμηνύει ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Κοκοσάλης.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία δεμένη υπόθεση με τον ανήλικο να σπάει τη σιωπή του και να δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι αστυνομικοί για να προχωρήσουν στις έρευνες.

«Θα έχουμε καταιγιστικές εξελίξεις με τις έρευνες να προχωρούν πολύ γρήγορα. Η υπόθεση είναι καλά δεμένη ενώ δεν θα μου φανεί παράξενο αν πάρει και μία εντελώς διαφορετική τροπή» ανέφερε κ. Κοκοσάλης ενώ παρότρυνε όσους γνωρίζουν να «ανοίξουν τα στόματα και να μιλήσουν» και ζήτησε από όλους τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους «ελέγχετε τις κινήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».