Μύκονος: Καταγγελίες για μαφιόζικες πρακτικές – Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νησί

Μύκονος: Καταγγελίες για μαφιόζικες πρακτικές – Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο νησί

Οι αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για καθεστώς ένοπλων μπράβων

Σοβαρές είναι οι καταγγελίες για ένοπλους μπράβους στη Μύκονο, ενώ ο ξυλοδαρμός αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, που διενεργούσε ελέγχους των οικοδομικών αδειών στο νησί, αναβαθμίστηκε σε κακούργημα από τον εισαγγελέα.

Σήμερα Τρίτη 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ που καλύπτει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της Μυκόνου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 έξω από το δημαρχείο της Μυκόνου. «Καλούμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους πολίτες της Μυκόνου να μετέχουν στην κινητοποίηση, στηρίζοντας τον κοινό αγώνα όλων μας ενάντια στις μαφιόζικες πρακτικές» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι αρχαιολόγοι κάνουν λόγο για καθεστώς ένοπλων μπράβων.

«Να απομονώσουν στοιχεία τα οποία στη Μύκονο δρουν με μαφιόζικο τρόπο, οι βεβαιωμένες παραβάσεις και αυθαίρετα να γκρεμιστούν να έρθουν εδώ μπουλντόζες και συνοδεία αστυνομίας να γκρεμιστούν. Μόνο έτσι θα καταλάβουν ότι οι μαφιόζικες πρακτικές δεν περνάνε. Αυτή τη στιγμή με τα πρόστιμα δεν παίρνει κανένας μαφιόζος το μήνυμα» τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχαιολόγων.

«Θα πρέπει η συντεταγμένη πολιτεία με συγκεκριμένο τρόπο να δείξει ότι ο νόμος υπάρχει και μπορεί να εφαρμοστεί προστατεύοντάς εκείνους του υπαλλήλους που δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να επιτελούν το καθήκον τους» επισημαίνει από την πλευρά του ο Λίωνης Δέδες, Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Για λόγους ασφαλείας των ελεγκτών αλλά και της έρευνας δεν θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες ή χρονοδιάγραμμα των ελέγχων, ωστόσο γνωρίζουμε ότι στα κλιμάκια θα μετέχουν εκπρόσωποι της οικονομικής αστυνομίας των επιθεωρητών περιβάλλοντος και των ελεγκτών δόμησης οι οποίοι έχουν την αρμοδιότητα επιβολής προστίμων για τα υφιστάμενα αυθαίρετα. Για πρόληψη αυθαίρετης δόμησης στο μέλλον θα στρατολογηθεί η τεχνολογία, πτητικά μέσα αλλά και τεχνητή νοημοσύνη.