Άνοιξη έως την Κυριακή – Απότομη πτώση της θερμοκρασίας τη νέα εβδομάδα

Άνοιξη έως την Κυριακή – Απότομη πτώση της θερμοκρασίας τη νέα εβδομάδα

Η πρόβλεψη του καιρού από την Νικολέτα Ζιακοπούλου

Με ανοιξιάτικο καιρό, χωρίς προβλήματα σε στεριά και θάλασσα, με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα γιορταστεί η 25η Μαρτίου, ωστόσο τη νέα εβδομάδα έρχονται βροχές, αλλά και κρύο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 25η Μαρτίου περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα, κάποιες αραιές νεφώσεις στα δυτικά και τα βόρεια και ίσως ελάχιστες βροχές στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι σταδιακά από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ μόνο στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φθάσει τους 21 με 23 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι πρόσκαιρα νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 έως 19 βαθμούς. Την Κυριακή η καλοκαιρία συνεχίζεται με ηλιοφάνεια και λίγες μπόρες κυρίως στην Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία έως 23 με 24 βαθμούς.

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με ισχυρό νοτιά και αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα παραμείνει γενικά ανεβασμένη. Ωστόσο, την Τρίτη και την Τετάρτη έρχεται θυελλώδης βοριάς, που θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές, αλλά και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά.