Νέα Σμύρνη: «Νιώθω άθλια – Ντρέπομαι για τα παιδιά μου», λέει η μητέρα της 14χρονης

Νέα Σμύρνη: «Νιώθω άθλια – Ντρέπομαι για τα παιδιά μου», λέει η μητέρα της 14χρονης

«Φταίνε οι κακές παρέες», είπε η μάνα του κοριτσιού και παραδέχθηκε ότι και τα 4 παιδιά της είναι σε ιδρύματα

Σε κατάσταση σοκ είναι η μητέρα της 14χρονης μαθήτριας, η οποία ζούσε σε ίδρυμα στη Νέα Σμύρνη και εκδιδόταν από τρεις άνδρες, στους οποίους ακήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Οι τρεις άνδρες κατηγορούνται για τα αδικήματα της μαστροπείας, των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο κάτω των 14 ετών και της παιδικής πορνογραφίας. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης πήραν προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή. Οι ίδιοι τα... έριξαν στο παιδί στην προανακριτική απολογία τους.

Η 14χρονη είχε φύγει από το Ίδρυμα πάνω από 50 φορές ενώ εκτός από την ανήλικη και άλλα τρία παιδιά της οικογένειας φιλοξενούνται σε δομές.

Η μητέρα της 14χρονης μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και την Εύη Γιαρκιά και δήλωσε πως είναι συντετριμμένη και πως έμαθε την όλη υπόθεση από τις ειδήσεις. «Με πήρε τηλέφωνο η μητέρα μου και μου το είπε. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι μητέρα τεσσάρων παιδιών. Η 14χρονη είναι το τρίτο μου παιδί» ανέφερε αρχικά.

Γιατί και τα τέσσερα παιδιά είναι σε ιδρύματα

Και τα τέσσερα παιδιά της γυναίκας είναι σε ιδρύματα και όπως παραδέχθηκε στην κάμερα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» αυτό συνέβη γιατί το οικογενειακό περιβάλλον στο οποίο μεγάλωναν ήταν ακατάλληλο.

Η μητέρα της 14χρονης παραδέχθηκε πως είχε επικοινωνία με την 14χρονη κόρη της αλλά όχι πολύ συχνά ενώ παραδέχθηκε πως ένιωθε ότι το παιδί της δεν ήταν ασφαλές στην συγκεκριμένη δομή στη Νέα Σμύρνη. Υπενθυμίζεται πως στην συγκεκριμένη δομή φιλοξενείται και 16χρονη κόρη της.

«Μπαινόβγαιναν και οι δύο όποτε ήθελαν. Είχαν φύγει άπειρες φορές. Γι’ αυτό και έβγαιναν τα amber alert. Ήταν σε κίνδυνο τα παιδιά μου. Δε με ενημέρωνε ποτέ το ίδρυμα. Εγώ ή η μητέρα μου παίρναμε τηλέφωνο στο ίδρυμα. Μου έκρυβαν πολλά στοιχεία. Εγώ το έψαχνα» τόνισε η μητέρα.

Η μητέρα ανέφερε πως η 16χρονη κόρη της, της έλεγε πως η 14χρονη αδερφή της είναι μια χαρά και πως μια σχέση που είχε κάποια στιγμή, είχε φτάσει στο τέλος της.

 «Έκανα ότι έκανα για να είναι τα παιδιά ασφαλή»

«Μαθαίνεις ότι η ανήλικη κόρη σου εκδίδεται. Την παίρνεις τηλέφωνο; Γιατί επέστρεψε το παιδί στη δομή. Πώς αντιδράς;» θέλησε να μάθει η δημοσιογράφος και η μητέρα απάντησε: «Ναι, πήρα σήμερα το πρωί τηλέφωνο. Μίλησα κάποια στιγμή με τη ψυχολόγο η οποία μου τα μάσαγε. Τους ρώτησα για ποιο λόγο μπαινοέβγαιναν τα παιδιά και μου είπε να απευθυνθώ στην εισαγγελία. Εγώ έκανα ότι έκανα για να είναι τα παιδιά ασφαλή και πως είναι υπεύθυνοι για τα παιδιά μου. Και μου είπε να απευθυνθώ στην εισαγγελία και να πάνε αλλού τα παιδιά».

Η μητέρα παραδέχθηκε πως από την στιγμή που η 14χρονη υπέδειξε τους κατηγορούμενους και επέστρεψε στη δομή, δεν έχει επικοινωνία μαζί της καθώς το κινητό τηλέφωνό της είναι απενεργοποιημένο. «Λογικά, υποθέτω ότι είναι στην Αστυνομία».

«Θέλω τα παιδιά μου να πάνε σε ένα καλύτερο περιβάλλον μέχρι να μπορέσω να ορθοποδήσω και να τα πάρω υπό την εποπτεία μου. Εγώ η ίδια έκανα αίτηση στον εισαγγελέα να πάνε τα παιδιά μου σε ίδρυμα για να πάνε σε ένα καλύτερο περιβάλλον μέχρι να μπορέσω να τα πάρω πίσω. Ζητώ από το Κράτος να πάνε σε μια καλύτερη δομή» είπε με «σπασμένη» φωνή η μητέρα.

«Παρασύρθηκε από τις κακές παρέες»

Η μητέρα υποστηρίζει ότι η 14χρονη παρασύρθηκε από τις κακές παρέες. «Είναι στο ίδρυμα σχεδόν ένα χρόνο. Σε αυτό το χρόνο είχαμε μιλήσει 10-15 φορές. Κάθε φορά που έφευγε και επέστρεφε στο ίδρυμα τη ρωτούσα που ήταν αλλά δεν μου έλεγε. Νιώθω άθλια. Ντρέπομαι για τα παιδιά μου που έφτασαν σε αυτό το σημείο. Δεν ευθύνομαι εγώ, έκανα ό,τι μπορούσα για να τα σώσω» τόνισε η Μαρία στην κάμερα και ανέφερε πως είναι άνεργη. «Έβλεπα το παιδί μου πως είναι σε άθλια κατάσταση» σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της αναφερόμενη στην 14χρονη.