Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών: Οι προβλέψεις από Μαρουσάκη – Αρναούτογλου

Νέο κύμα κακοκαιρίας προ των πυλών: Οι προβλέψεις από Μαρουσάκη – Αρναούτογλου

Ο καιρός θα επιδεινωθεί από τη Δευτέρα

Ένα νέο κύμα κακοκαιρίας από την κεντρική Ευρώπη θα επηρεάσει την χώρα μας από τη Δευτέρα, αφήνοντας πίσω τον ανοιξιάτικο καιρό του Σαββατοκύριακου. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το κύμα αυτό θα ρίξει την θερμοκρασία και θα φέρει χιόνια ακόμα και σε υψόμετρα κάτω από τα 800 μέτρα.

Μέχρι τότε πάντως, θα χαρούμε ανοιξιάτικο καιρό μέσα στο Σαββατοκύριακο με την θερμοκρασία να αγγίζει κατά τόπους και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Για σήμερα Πέμπτη 23/3, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, αναμένεται ηλιοφάνεια και περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας ενώ θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια και μερικές τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ισχυροί έως και τα 7 μποφόρ.

 

Σάκης Αρναούτογλου: Μετά τα 25αρια, έρχονται χιόνια

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόγνωση από τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος προειδοποιεί για επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Δευτέρας, κυρίως στη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο καιρός αλλάζει και θα έχουμε ισχυρούς νοτιάδες, με χιονοπτώσεις αρχικά στις ορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας.

Την Τρίτη όμως θα κάνουν την εμφάνισή τους βροχές αλλά και χιόνια ακόμη και κάτω από τα 800 μέτρα, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη δεν αποκλείεται να σημειωθεί ακόμη και παγετός στα κεντρικά και βόρεια πεδινά, με τον Μάρτιο να κλείνει με αρκετό κρύο για την εποχή.