Νέα Σμύρνη: Συναγερμός στις Αρχές μετά την υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης – Αναζητούν και άλλα θύματα

Νέα Σμύρνη: Συναγερμός στις Αρχές μετά την υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης – Αναζητούν και άλλα θύματα

Πώς οι δράστες προσέγγισαν την ανήλικη

Το κουβάρι της νέας υπόθεσης μαστροπείας που έχει σοκάρει το πανελλήνιο και αφορά 14χρονη που διέμενε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στη Νέα Σμύρνη προσπαθούν να ξετυλίξουν οι Αρχές.

Την ώρα που στο φως «βγαίνουν» νέα στοιχεία τα οποία αφορούν την ανήλικη και το πώς την προσέγγισαν οι μαστροποί πραγματοποιούνται έρευνες και για άλλα τυχόν θύματα.

Η αστυνομία σύμφωνα με πληροφορίες κάνει φύλλο και φτερό τα κινητά των συλληφθέντων με στόχο να δει εάν υπάρχουν και άλλα κορίτσια τα οποία εξέδιδαν ή και προσπάθησαν να προσεγγίσουν.

Η κοπέλα σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία φέρεται να είπε πως ο 29χρονος κατηγορούμενος την προσέγγισε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και της είχε πει να συναντάται με διάφορους άνδρες έναντι 100 ευρώ.

 

Επίσης, φέρεται να ανέφερε πως την περασμένη Κυριακή (19/3) πήγε σε ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο με έναν άνδρα με καταγωγή από την Γεωργία, ηλικίας 30 ετών, ο οποίος αναζητείται από τις αρχές.

«Μας είχε πει ότι είναι 17 χρονών. Με τη θέλησή της γινόντουσαν όλα»

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αναφέρθηκε ότι οι κατηγορούμενοι επέρριψαν τις ευθύνες στην 14χρονη, ισχυριζόμενοι πως εκείνη απέκρυψε την πραγματική ηλικία της και δήλωσε 17 ετών.

Ταυτόχρονα, είπαν συνέχισαν τις εξοργιστικές δικαιολογίες λέγοντας πως εκείνη ήθελε να εκδίδεται έναντι αμοιβής. «Μας είχε πει ότι είναι 17 χρονών. Με τη θέλησή της γινόντουσαν όλα», φέρεται να είπαν.

Ο Ελλάδιος από την Κιβωτό του Κόσμου στους συλληφθέντες για την υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης

Ο 24χρονος πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», Ελλάδιος ο οποίος είχε προβεί σε καταγγελίες εναντίον του πατέρα Αντωνίου βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του 14χρονου κοριτσιού από τη Νέα Σμύρνη.

Ο Ελλάδιος Σπ. προανακριτικά ήδη ομολόγησε ότι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο της οδού Βίκτωρος Ουγκώ στο Μεταξουργείο μαζί με το ανήλικο κορίτσι και τους τρεις φίλους του.

 

Ο 24χρονος είναι το άτομο που έδωσε στους αστυνομικούς επτά βίντεο με την 14χρονη σε προκλητικές πόζες και την ώρα που τη βίαζε το άτομο που συνεχίζει να αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. Στο ίδιο κινητό εντοπίστηκαν επίσης και μηνύματα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, με κωδικές φράσεις που αφορούσαν την ανήλικη όπως «πάμε για δουλειά», «να μιλήσουμε στην Α.» κ.ά.

Ο Ελλάδιος τον Δεκέμβριο του 2022, είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή κάνοντας βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος του πατρός Αντωνίου και άλλων στελεχών της «Κιβωτού του Κόσμου».

Στη συνέχεια, ωστόσο, αναίρεσε τα πάντα υποστηρίζοντας ότι χρηματίστηκε για να τα πει αυτά, κάτι που δεν αποδείχτηκε.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα ξημερώματα της Τρίτης (21/2) οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 30χρονο από τη Νίκαια, έναν 24χρονο από τη Μαγούλα και έναν 23χρονο επίσης από τη Μαγούλα Αττικής, οι οποίοι κατηγορούνται για μαστροπεία και αρπαγή ανηλίκου.

Το θύμα, μία 14χρονη μαθήτρια, έχει πολλές φορές διαφύγει (δηλώσεις εξαφάνισης) από το ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων, πάντα όμως συνήθιζε να επιστρέφει στη δομή.

Κοινωνικοί λειτουργοί μιλώντας στους αστυνομικούς είπαν ότι η ανήλικη διέφυγε την τελευταία φορά εκούσια από το ίδρυμα στις 14:30 στις 19/03/2023, επέστρεψε σε αυτό την 08:15 ώρα της 20/03/2023, ενώ διέφυγε εκ νέου την 20:00 ώρα της ίδιας ημέρας.

Το απόγευμα της Δευτέρας (20/3) η κοινωνική λειτουργός του ιδρύματος ενημερώθηκε από ανήλικη που φιλοξενείται στη δομή ότι η 14χρονη έχει επαφές με άντρα περίπου 30 ετών που ζει στην Ελευσίνα και ο οποίος επιδιώκει να την εκδίδει έναντι του ποσού των 100 ευρώ.

Επίσης, ανέφερε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 23:00 της 19/03/2023 έως 7:30 ώρα της 20/03/2023 που είχε φύγει από το ίδρυμα, βρισκόταν σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας με τρεις άνδρες, με έναν εκ των οποίων ήταν κλεισμένη σε δωμάτιο χωρίς να αναφέρει κάτι παραπάνω.