Άλκης Καμπανός: Καταθέτει στη δίκη φίλος του που ήταν μαζί την ημέρα της επίθεσης

Άλκης Καμπανός: Καταθέτει στη δίκη φίλος του που ήταν μαζί την ημέρα της επίθεσης

Ο 20χρονος πρόλαβε και ξέφυγε από το σημείο της επίθεσης

Σήμερα κλείνει ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων κατηγορίας στη δίκη για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης. Τελευταίος από το σύνολο των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου καταθέτει φίλος του ‘Αλκη που βρισκόταν στην παρέα των πέντε νεαρών, όταν εκδηλώθηκε η άγρια οπαδική επίθεση, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο 20χρονος στάθηκε τυχερός διότι πρόλαβε και ξέφυγε από το σημείο της επίθεσης (όπως επίσης ένα ακόμη μέλος της ίδιας παρέας), πηδώντας από τα σκαλιά της πολυκατοικίας όπου είχαν μαζευτεί οι πέντε φίλοι και συζητούσαν ανυποψίαστοι. Ο ίδιος μάρτυρας (δίδυμος αδελφός ενός εκ των δύο τραυματιών) έτρεξε προς την οδό Παπαναστασίου ζητώντας από θαμώνες παρακείμενης ταβέρνας να καλέσουν ασθενοφόρο.

Μετά την κατάθεση του συγκεκριμένου μάρτυρα το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί σειρά αιτημάτων που ετέθησαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις από τους συνηγόρους υπεράσπισης, όπως για παράδειγμα να κληθούν να καταθέσουν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.