Εισαγγελική έρευνα για την ξέφρενη πορεία του γερανού της Αστυνομίας

Εισαγγελική έρευνα για την ξέφρενη πορεία του γερανού της Αστυνομίας

Έκανε ελιγμούς στην Ακαδημίας και έσπασε το μπλόκο πέφτοντας πάνω στους κάδους

Η εικόνα του γερανού της αστυνομίας να κατευθύνεται με ταχύτητα κατά των διαδηλωτών στην χθεσινή συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για την τραγωδία στα Τέμπη, προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τον αστυνομικό που οδηγούσε τον γερανό στην Ακαδημίας.
Μεταξύ των αδικημάτων που θα ερευνηθούν είναι διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απόπειρα ή και τετελεσμένη επικίνδυνη σωματική βλάβη στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι υπήρξε τραυματισμός διαδηλωτών.

Βίντεο καταγράφουν τη στιγμή που ρυμουλκό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. αναπτύσσει ταχύτητα και κατευθύνεται σε διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία. Στο βίντεο φαίνεται ένας διαδηλωτής να πέφτει στο οδόστρωμα την ώρα που ο γερανός έσπρωχνε με ορμή κάδο σκουπιδιών ενώ άλλοι συγκεντρωμένοι κατάφεραν να απομακρυνθούν την τελευταία στιγμή.

Δείτε το βίντεο του News:

Ήδη, διενεργείται έρευνα με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε ο οδηγός του γερανού αλλά και μάρτυρες. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο οδηγός του γερανοφόρου οχήματος, υποστηρίζει πως υποχρεώθηκε να κάνει ελιγμό καθώς εγκλωβίστηκε στο σημείο και απειλήθηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου