Χανιά: Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την άγρια δολοφονία της Σούζαν Ίτον

Χανιά: Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την άγρια δολοφονία της Σούζαν Ίτον

Σε πρώτο βαθμό ο δράστης Γιάννης Παρασκάκης έχει καταδικαστεί σε ισόβια συν κάθειρξη 13 ετών

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 16 Μαρτίου λόγω της απεργίας των δικαστικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον βασανισμό, βιασμό και στυγερή δολοφονία της 60χρονης Σούζαν Ίτον που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2019 στο Κολυμπάρι Χανίων.

Στη δίκη που διεξήχθη σε πρώτο βαθμό τον Οκτώβριο του 2020 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, στον 32χρονο – σήμερα – Γιάννη Παρασκάκη είχε επιβληθεί η ποινή ισόβιας κάθειρξης συν κάθειρξη 13 ετών. Υπενθυμίζεται, ότι μετά την αποκάλυψη πως υπήρξαν κι άλλες γυναίκες, που κατήγγειλαν ότι τους επιτέθηκε ο οδηγός ενός λευκού αυτοκινήτου, ίδιου με αυτό του συλληφθέντα, άρχισαν οι έρευνες για το παρελθόν του 27χρονου τότε αγρότη. Ο δράστης αφού παραδέχτηκε το έγκλημά του, ανέφερε ότι τον κυριεύει «μια μανία», την οποία δεν μπορεί να ελέγξει.

«Καταπέλτης» το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης

«Καταπέλτης» ωστόσο για τον δολοφόνο της διάσημης ερευνήτριας ήταν και το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης. Η αρχική εξαφάνιση της 60χρονης βιολόγου, η ανεύρεση στη συνέχεια του πτώματος της σε ένα παλαιό Γερμανικό τούνελ και μετά η σύλληψη του δράστη που καθ’ ομολογία του ανέφερε, πως πρώτα ακινητοποίησε την Ιτον κτυπώντας την με το αυτοκίνητο του και στη συνέχεια την βίασε και την πέταξε στο τούνελ, είχε συγκλονίσει την κοινή και διεθνή κοινή γνώμη.

Η εξέταση του δράστη, που έφερε και το προσωνύμιο «Σαολίν», λόγω της ενασχόλησης του με τις πολεμικές τέχνες, διήρκεσε σχεδόν τρείς μήνες και τα συμπεράσματα της πραγματογνώμονας Διευθύντριας Ψυχιατρικής Κλινικής, που την πραγματοποίησε είναι αποκαλυπτικά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, ο δράστης χαρακτηρίζεται ως «ψυχρός και ψύχραιμος», «ο τρόπος που λέει ψέματα είναι αξιοθαύμαστος!», ενώ η ειδική επιστήμων επισημαίνει για τον δράστη του εγκλήματος, πως «δεν αποκλείεται να το ξανακάνει…»

Αμέσως μετά την ομολογία του κατηγορουμένου, εμφανίστηκαν στις Αρχές και άλλες γυναίκες -μία Ελληνίδα, μία Πολωνή και μία Λιθουανή- τις οποίες ο Παρασκάκης είχε αποπειραθεί να ακινητοποιήσει με τον ίδιο τρόπο! Η οικογένεια της άτυχης βιολόγου ζητά δικαίωση για τον τραγικό θάνατο της και πληροφορίες αναφέρουν, ότι μέλη της όπως ο γιός της Μάξ, θα παρευρεθούν και θα καταθέσουν στη δίκη.