Το τεστ που σου αποκαλύπτει ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου

Το τεστ που σου αποκαλύπτει ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου

Όλοι οι άνθρωποι φοβούνται κάτι - Το θέμα είναι πώς το διαχειρίζονται αυτό

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα που διακατέχει όλους τους ανθρώπους και λειτουργεί ως μηχανισμός επιβίωσης. Ωστόσο κάθε άτομο διαχειρίζεται διαφορετικά το συγκεκριμένο συναίσθημα, ενώ αρκετοί αδυνατούν να το ελέγξουν.

Όταν ο φόβος παρουσιάζει διάρκεια στον χρόνο, φαντάζει παράλογος και καθιστά δυσλειτουργική τη ζωή του ατόμου, τότε γίνεται λόγος για φοβία. Στις φοβίες, το άτομο τείνει να αποφεύγει πρόσωπα ή καταστάσεις (που δυσχεραίνουν αυτό το συναίσθημα) ή βιώνει πολύ έντονο άγχος κάθε φορά που χρειάζεται να έρθει αντιμέτωπο με αυτά.

To συναίσθημα του φόβου σε κρατά ασφαλή

«Ο φόβος είναι μια φυσική και βιολογική κατάσταση που βιώνουμε όλοι», λέει o Δρ Σικόρα. «Είναι σημαντικό να βιώνουμε φόβο γιατί μας κρατά ασφαλείς». Ο φόβος είναι ένα πολύπλοκο ανθρώπινο συναίσθημα που μπορεί να είναι θετικό και υγιές, αλλά μπορεί να έχει και αρνητικές συνέπειες. Εάν ένας φόβος ή φοβία επηρεάζει τη ζωή σας με αρνητικούς και άβολους τρόπους, μιλήστε με τον πάροχο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το είδος της θεραπείας που μπορεί να χρειαστείτε.

Ο φόβος είναι φυσιολογικός και τα συμπτώματα του υπαρκτά

Ο φόβος βιώνεται στο μυαλό σας, αλλά πυροδοτεί μια έντονη σωματική αντίδραση στο σώμα σας. Μόλις αναγνωρίσετε τον φόβο, η αμυγδαλή σας (μικρό όργανο στη μέση του εγκεφάλου σας) πηγαίνει στη δουλειά. Ειδοποιεί το νευρικό σας σύστημα, το οποίο θέτει σε κίνηση την απόκριση του φόβου του σώματός σας. Οι ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη απελευθερώνονται. Η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνονται, ενώ εμφανίζονται και άλλα σωματικά συμπτώματα.

Για να κάνεις το τεστ που αποκαλύπτει τη μεγαλύτερη φοβία σου, μπορείς να το βρεις εδώ.