Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι φοβάστε τις αλλαγές

Αυτά είναι τα σημάδια που δείχνουν ότι φοβάστε τις αλλαγές

Όπως το να μένετε σε μια δουλειά που σας κάνει να αισθάνεστε εγκλωβισμένοι

Η ιδέα της αλλαγής για πολλά άτομα είναι ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα στον κόσμο.

Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια, Amber Elizabeth Smith, της οποίας το post έχει ξεπεράσει τα 13.000 likes, «δεν είναι εύκολο να αναγνωρίσει κανείς μόνος του αν φοβάται τις αλλαγές».

Υπάρχουν όμως κάποια αναγνωριστικά σημάδια που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε αν ανήκετε σε αυτά τα άτομα. Έτσι θα καταφέρετε να αναγνωρίσετε τους φόβους σας και να προχωρήσετε μπροστά.

 

Όπως εξηγεί η ίδια, ένα από τα πρώτα σημάδια είναι ότι ενώ καταλαβαίνετε ότι δεν είστε πια χαρούμενοι, δεν κάνετε απολύτως τίποτα. Αρνείστε να δείτε κατάματα τα αρνητικά που σας συμβαίνουν, εστιάζοντας σε όλα εκείνα που θα μπορούσαν αλλά (δεν) σας δίνουν πια χαρά.

Φυσικά, το να επικεντρώνεστε στα θετικά μόνο καλό μπορεί να είναι αν φυσικά δεν έχετε μετατρέψει τη συνήθεια αυτή σε τοξική θετικότητα. Επόμενο σημάδι είναι το άγχος που νιώθετε κάθε φορά που σκέφτεστε το μέλλον. Αντί να θέλετε να κάνετε σχέδια, σας πιάνει πανικός.

Άλλα σημάδια είναι ότι επιλέγετε να μένετε σε μια δουλειά που σας κάνει να αισθάνεστε μόνο ασφυκτικά. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τη σχέσεις.

Αν αναγνωρίσατε ήδη αρκετά από αυτά τα σημάδια πάνω σας, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε και να προσπαθήσετε να δράσετε αυτή τη φορά λίγο διαφορετικά απέναντι στην αλλαγή που φοβάστε .