Μαφιόζικη επίθεση δέχθηκε αρχαιολόγος που εγκρίνει τις οικοδομικές άδειες στη Μύκονο

Μαφιόζικη επίθεση δέχθηκε αρχαιολόγος που εγκρίνει τις οικοδομικές άδειες στη Μύκονο

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων καταγγέλλει ότι ο άγριος ξυλοδαρμός του σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις που χειρίζεται στο νησί

Την θερμή της συμπαράσταση στον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων που έχει έδρα την Πλάκα και ο οποίος εγκρίνει τις οικοδομικές άδειες στη Μύκονο, Μανώλη Ψαρρό, ο οποίος έπεσε θύμα μαφιόζικης επίθεσης και νοσηλεύεται μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», εκδράζει με δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο Μανώλης Ψάρρος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες την ώρα της επιστροφής από την εργασία του την περασμένη Τρίτη 7 Μαρτίου. Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ) «υπάρχουν βάσιμες υποψίες, ότι το επαγγελματικό μαφιόζικο χτύπημα σχετίζεται άμεσα με υποθέσεις που χειρίζεται στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει ήδη επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές, συνδέοντας τον ξυλοδαρμό με τις υποθέσεις αυτές και έχει καταθέσει στοιχεία», προσθέτει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΕΑ.

Η κ. Μενδώνη από την πλευρά της δηλώνει ότι το υπουργείο Πολιτισμού «δεν ανέχεται καμία παραβατική συμπεριφορά από όπου κι αν προέρχεται σε βάρος υπαλλήλων του κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους και θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο, προκειμένου οι αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν την συγκεκριμένη υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Μυκόνου, την οποία ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook ο δήμαρχος του νησιού Κωνσταντίνος Κουκάς, στην οποία αναφέρει: «Ο Δήμος Μυκόνου και η τοπική μας κοινωνία σέβεται, εμπιστεύεται και τιμά τους δημόσιους λειτουργούς του νησιού. Η εγκληματική και ανοίκεια επίθεση σε υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων με τοπική αρμοδιότητα τη Μύκονο, μας έχει συγκλονίσει όλους. Ελληνική Αστυνομία και αρμόδιες αρχές της Δικαιοσύνης οφείλουν να λειτουργήσουν άμεσα, να συλλάβουν και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τους δράστες. Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση».