Μεγάλη πορεία και στη Λαμία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – Δείτε φωτογραφίες

Μεγάλη πορεία και στη Λαμία για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη – Δείτε φωτογραφίες

Πλήθος κόσμου ζήτησε δικαίωση για τα θύματα

Μεγαλειώδης πορεία πραγματοποιήθηκε στη Λαμία για την εθνική τραγωδία που σημειώθηκε στα Τέμπη, με πλήθος κόσμου να συμμετέχει και να ζητάει δικαίωση για τα θύματα, που έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση των τρένων.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr το συλλαλητήριο διοργάνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και την υποστήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας αλλά και δεκάδων σωματείων, φορέων, το μεσημέρι της Τετάρτης (8/3).

Στην κεντρικότερη πλατεία της Λαμίας, στην πλατεία Πάρκου, το πλήθος ξεπέρασε τα 2.000 άτομα, που βροντοφώναξε συνθήματα και διαδηλώνοντας την απαίτηση σύγχρονου και ασφαλούς σιδηροδρόμου.

Με παλμό και ένταση οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Λαμίας, κάνοντας μια μεγάλη διαδρομή από το Πάρκο στην οδό Καποδιστρίου, Λεβαδίτου, Όθωνος, Καραϊσκάκη, Καζούλη, Υψηλάντη, πλατεία Ελευθερίας και τέλος μέσω Ρήγας Φεραίου επιστροφή στο Πάρκο.

Η συγκέντρωση κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, καθώς οι τελευταίοι αποχώρησαν μετά τις 14:15′.

Οι διοργανωτές, έδωσαν νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους του ΕΚΛ και των 43 σωματείων – συλλόγων που συμμετείχαν για την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας, προκειμένου να οργανώσουν την επόμενη συνάντηση – διαμαρτυρία.