Τραγωδία στα Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική που πήρε ο προϊστάμενος του σταθμάρχη στη Λάρισα

Τραγωδία στα Τέμπη: Στη δημοσιότητα το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική που πήρε ο προϊστάμενος του σταθμάρχη στη Λάρισα

Δείτε το παραπεμπτικό που φέρει την υπογραφή του Διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείο Βόλου, Νίκου Χαυτούρα

Στη δημοσιότητα δόθηκε πριν λίγη ώρα το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που διέταξε χθες (6/3) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης για το νοσοκομείο Βόλου και την αναρρωτική άδεια που εκδόθηκε στον επιθεωρητή του σταθμάρχη, το λάθος του οποίου οδήγησε στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Το taxydromos.gr εξασφάλισε αποκλειστικά το παραπεμπτικό που φέρει την υπογραφή του Διευθυντή της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείο Βόλου, Νίκου Χαυτούρα.

Σύμφωνα με το πόρισμα τίθενται σε αναστολή καθηκόντων οι εμπλεκόμενοι γιατροί και παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Από την ΕΔΕ προέκυψε ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής. Ο διευθυντής γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή πήρε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Το ΠΑΣΟΚ έθεσε εκτός ψηφοδελτίων τον κ. Νίκο Χαυτολύρο. «Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία. Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα» τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.