Τραγωδία στα Τέμπη: ΕΔΕ για την αναρρωτική 30 ημερών που πήρε από ο προϊστάμενος του σταθμάρχη στη Λάρισα

Τραγωδία στα Τέμπη: ΕΔΕ για την αναρρωτική 30 ημερών που πήρε από ο προϊστάμενος του σταθμάρχη στη Λάρισα

Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ φαίνεται να εξετάστηκε... ιδιωτικά

Ο προϊστάμενος του σταθμάρχη στη Λάρισα έλαβε αναρρωτική άδεια από το νοσοκομείο Βόλου λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και φέρεται να την πήρε, ύστερα από ιδιωτική εξέταση.

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» η αναρρωτική άδεια φέρεται να δόθηκε από γιατρό της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βόλου, κατόπιν εντολής συναδέλφου του.

Από την άλλη, ο προϊστάμενος γιατρός που εξέτασε τον προϊστάμενο του σταθμάρχη Λάρισας φαίνεται στην καταγραφή του περιστατικού να αναγράφει ότι εξέτασε τον επόπτη στα ΤΕΠ, αλλά η εξέταση ήταν ιδιωτική.

Υπενθυμίζεται, πως ο Θάνος Πλεύρης διέταξε σχετική ΕΔΕ και σε δηλώσεις του, σημείωσε πως «έγινε συνεννόηση με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και ζητήσαμε να γίνει κατεπείγουσα ΕΔΕ, που θα ολοκληρωθεί σε 24 ώρες, προκειμένου να διαπιστωθούν οι λόγοι που δόθηκε αναρρωτική άδεια από δημόσιο νοσοκομείο από εμάς (στον επιθεωρητή). Καταλαβαίνετε ότι όταν μια αναρρωτική είναι πλησίον αυτού του συμβάντος δημιουργεί μία υπόνοια που πρέπει να εξεταστεί. Θα αποδοθούν ευθύνες εάν δεν συντρέχουν οι όροι και θα τεθούν όσοι την έχουν δώσει σε άμεση αργία».