Τέμπη: «Ανοίγει» το κάδρο των ερευνών η Δικαιοσύνη – Σήμερα το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική στον προϊστάμενο σταθμάρχη

Τέμπη: «Ανοίγει» το κάδρο των ερευνών η Δικαιοσύνη – Σήμερα το πόρισμα της ΕΔΕ για την αναρρωτική στον προϊστάμενο σταθμάρχη

Ερωτήματα για το ρόλο του επιθεωρητή του σταθμού της Λάρισας

Μετά την προφυλάκιση 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας, την πόρτα της ανακρίτριας πέρασε χθες και δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος κλήθηκε ως μάρτυρας, κάτι που θα γίνει και με τους υπόλοιπους καθώς και με το λοιπό προσωπικό του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λάρισας.

Επεκτείνεται η διερεύνηση των ευθυνών στο θέμα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών την ώρα που νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα ξετυλίγοντας το κουβάρι των μοιραίων ενεργειών που οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία.

Ειδικός Εφέτης ανακριτής αναλαμβάνει την έρευνα, αναζητώντας ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων, όπως επίσης και τις ευθύνες που αφορούν τον σταθμάρχη της Λάρισας.

Την ίδια ώρα η Οικονομική Εισαγγελία ξεκινά μεγάλη έρευνα για τα έργα που δεν υλοποιήθηκαν στον ΟΣΕ Στο πλαίσιό της θα εξεταστούν πλήρως όλες οι συμβάσεις σε βάθος χρόνου, τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί, καθώς και η υλοποίηση ή μη των χρονοδιαγραμμάτων για την ολοκλήρωση του σιδηροδρομικού έργου.

Οι έρευνες έχουν εστιαστεί στην κατάθεση του 59χρονου σταθμάρχη, που δηλώνει πως ήταν μόνος του στη βάρδια, ενώ τουλάχιστον για μια ώρα θα έπρεπε να είναι μαζί του και δεύτερος σταθμάρχης. Ο ίδιος δηλώνει κενό μνήμης σε σχέση με το τι συνέβη με το κλειδί 118 που έπρεπε να φέρει σε σωστή τροχιά την επιβατική αμαξοστοιχία. Είπε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί τι έγινε, αν το επανέφερε δηλαδή στη θέση του ή όχι.

Υπό διερεύνηση είναι η αναρρωτική άδεια που έλαβε αμέσως μετά το δυστύχημα ο επιθεωρητής του σταθμού της Λάρισας, ο προϊστάμενος που είναι και ο υπεύθυνος για την κατάρτιση των βαρδιών, καθώς ο 59χρονος κλήθηκε να φέρει εις πέρας ολομόναχος τη νυχτερινή βάρδια με εμπειρία μόλις 15 ημερών στο νευραλγικό αυτό πόστο. Σήμερα αναμένεται το πόρισμα της ΕΔΕ που ζητήθηκε με τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για το πώς και γιατί του χορηγήθηκε η αναρρωτική άδεια από την νευρολογική κλινική Λάρισας

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εμφανίστηκε στα Εξωτερικά Ιατρεία της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου, με πόνο στη μέση, αναζητώντας τον διευθυντή της κλινικής, ο οποίος όμως δεν είχε ιατρείο και τον παρέπεμψε σε άλλον γιατρό που τελικά του υπέγραψε την αναρρωτική. Χθες κατέθεσε ο γιατρός της Νευροχειρουργικής που υπέγραψε την άδεια και για σήμερα έχει κληθεί ο διευθυντή της κλινικής.