Ρούλα Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζινα είπε πως είδε έναν εφιάλτη»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζινα είπε πως είδε έναν εφιάλτη»

Ποια ήταν τα λόγια της μικρής όταν περιέγραψε το επεισόδιο που την οδήγησε στο Καραμανδάνειο

Τα λόγια της μικρής Τζωρτζίνας με τα οποία περιέγραψε το επεισόδιο που την οδήγησε στο Καραμανδάνειο ,όπου έπαθε την ανακοπή που την οδήγησε στην παραπληγία, μετέφερε στο δικαστήριο ο νευρολόγος , Αδαμάντιος Καντερέλος.

Ο νευρολόγος, ο οποίος ήταν εκείνος που εξέτασε στις 8 Απριλίου 2021 το παιδί κατά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, κατέθεσε πως του είχε πει πως ξύπνησε τρέμοντας από έναν εφιάλτη ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου ανέφερε επεισόδιο σπασμών.

«Δεν διαπίστωσα κάποιο παθολογικό εύρημα και προγραμμάτισα εξετάσεις… Όλες ήταν φυσιολογικές. Νευρολογικά δεν είχε ένδειξη παθολογίας» κατέθεσε ο γιατρός.

Πρόεδρος: Σε ποιον μιλήσατε για το ιστορικό;

Μάρτυρας: Αρχικά με τη μητέρα η οποία ανέφερε δυο επεισόδια τρομώδη σπασμωδικών κινήσεων … Είπε, κάτι σαν σπασμούς …Ασαφή επεισόδια μέσα στον ύπνο όπως τα προσδιόρισα εγώ. Τέτοια φαινόμενα μπορεί να παραπέμπουν και σε παραυπνία.

Πρόεδρος: Το παιδάκι τι σας είπε;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι έβλεπε ένα όνειρο, έναν εφιάλτη . Ήταν συνεργάσιμη . Θυμόταν ότι έτρεμε.

Πρόεδρος: Είπε αν είχε κάποιο πόνο ;

Μάρτυρας: Όχι

Πρόεδρος: Μπορεί να έχεις καλή νευρολογική εικόνα και μετά μια ανακοπή ;

Μάρτυρας: Δεν μπορεί να συνδεθεί ιατρικά. Μόνο στην περίπτωση της επιληψίας που δεν ελέγχεται με φάρμακα και προκύψει σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου.

Ο μάρτυρας δέχτηκε σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα συμπτώματα ενός ασθενούς που παθαίνει επιληπτική κρίση. Ωστόσο, απέκλεισε στην περίπτωση της Τζωρτζίνας το ενδεχόμενο του επιληπτικού συνδρόμου που οδήγησε στο θάνατο.

Αναφερόμενος δε στην εικόνα της κατηγορούμενης είπε πως ήταν ψύχραιμη.

Πρόεδρος: Σας ρώτησε από τι μπορεί να προκλήθηκε αυτό ;

Μάρτυρας: Ναι. Εγώ το απέδωσα σε διαταραχή ύπνου.

«Το παιδί ήταν σε καλή κλινική εικόνα. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη που να δικαιολογεί την ανακοπή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιατρός επικαλούμενος και τους συναδέλφους του που εξέτασαν την Τζωρτζίνα.

Ο Αλέξης Κούγιας αφού εξέφρασε τη θέση πως η κατηγορουμένη «ανακριτικά εκτελέστηκε» κάνοντας λόγο για «προκατειλημμένη ανάκριση», εστίασε στις εξετάσεις των γιατρών που αφορούσαν την καρδιά του παιδιού .

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο ίδιος είχε προτείνει «καρδιολογική συζήτηση» όταν απέκλεισε οποιοδήποτε νευρολογικό πρόβλημα. Ωστόσο, σημείωσε ότι η καρδιολόγος τους ενημέρωσε πως το παιδί είχε εξεταστεί δέκα ημέρες νωρίτερα και για το λόγο αυτό δεν εξετάστηκε εκ νέου.

«Εδώ κάνουμε μια δίκη γιατρών» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας δίνοντας το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής.

Αλέξης Κούγιας: Η κατηγορία είναι ότι προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού μέσω δηλητηρίασης. Ακούσατε εσείς κάτι για δηλητηρίαση έστω και από ένα γιατρό;

Μάρτυρας: Όχι

Αλέξης Κούγιας: Μετά το θάνατο του παιδιού Ακούσατε κάτι για δηλητηρίαση;

Μάρτυρας: Όχι

Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Τετάρτη.