Ωρωπός: ΕΔΕ για την 69χρονη που έπλεναν με λάστιχο σε πυλωτή νοσηλευτές – «Ντροπή, δεν υπάρχει δικαιολογία» λέει ο δήμαρχος

Ωρωπός: ΕΔΕ για την 69χρονη που έπλεναν με λάστιχο σε πυλωτή νοσηλευτές – «Ντροπή, δεν υπάρχει δικαιολογία» λέει ο δήμαρχος

Τι υποστηρίζουν οι διασώστες

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό με το πλήρωμα του δημοτικού ασθενοφόρου του δήμου Ωρωπού να πλένει με το λάστιχο, γυμνή και ξαπλωμένη πάνω σε μία κουβέρτα, σε πυλωτή πολυκατοικίας.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης, οι δύο άνδρες που απεικονίζονται στην φωτογραφία είναι «πλήρωμα του Δημοτικού ασθενοφόρου το οποίο ανήκει στην εταιρεία με την οποία έχει σύμβαση ο δήμος».

«Αυτό που βλέπουμε είναι απόλυτα ντροπιαστικό, ντροπή και απαξιωτικό για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους ανθρώπους που έχουν κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε σήμερα ο Γιώργος Γιασημάκης, Δήμαρχος Ωρωπού, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι διασώστες έπεισαν τη γυναίκα ότι πρέπει να τη μεταφέρουν σε νοσοκομείο. Όπως είπαν οι ίδιοι, η γυναίκα ήταν πεσμένη στο πάτωμα μέρες πριν και έκανε εκεί τις σωματικές της ανάγκες. Οι διασώστες μάς είπαν, επίσης, ότι έπρεπε να την πλύνουν και δεν υπήρχε πρόσβαση στο μπάνιο και κατά δήλωσή τους ήταν η γυναίκα που τους ζήτησε να την πλύνουν».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ωρωπού σημειώνει ότι «επικοινώνησα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και του ζήτησα να απομακρυνθεί το συγκεκριμένο πλήρωμα από το δημοτικό ασθενοφόρο. Σήμερα ξεκινάει η ΕΔΕ, το πόρισμα θα μεταβιβαστεί στον εισαγγελέα και θα διακόψουμε την σύμβαση με την εταιρεία.  Είναι απαράδεκτο αυτό που έκαναν, μας πάει αιώνες πίσω».