Τέμπη – Πρώην σταθμάρχης Βόλου: Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε πριν 4 χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού

Τέμπη – Πρώην σταθμάρχης Βόλου: Η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα σταμάτησε πριν 4 χρόνια λόγω έλλειψης προσωπικού

«Με σαράντα μέρες δεν γίνεσαι σταθμάρχης και μάλιστα, δεν μπορείς να υπηρετήσεις σε ένα τέτοιο σταθμό με τόσο φόρτο εργασίας»

Ο Γιώργος Αποστολέρης, πρώην σταθμάρχης Βόλου, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα χαρακτηριστικά του σταθμού της Λάρισας και την απαιτούμενη εκπαίδευση των σταθμαρχών.

Ο πρώην σταθμάρχης μίλησε για τον σταθμό της Λάρισας χαρακτηρίζοντας τον «δύσκολο» σταθμό, με πολύ έντονο φόρτο εργασίας.

Τόνισε ότι λόγω του φόρτου εργασίας  παλιότερα στην βάρδια υπήρχαν δύο σταθμάρχες , αλλά και δύο σταθμάρχες στην τηλεδιοίκηση.

Αναφορικά με την τηλεδιοίκηση στον σταθμό της Λάρισας υπογράμμισε ότι δούλευε πριν από 3 -4 χρόνια, αλλά η λειτουργία της σταμάτησε γιατί δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό.

Σχετικά με την απαιτούμενη εκπαίδευση των σταθμαρχών ξεκαθάρισε: «Με σαράντα μέρες δεν γίνεσαι σταθμάρχης και μάλιστα, δεν μπορείς να υπηρετήσεις σε ένα τέτοιο σταθμό με τόσο φόρτο εργασίας. Η εμπειρία αποκτάται μέσω εργασίας σε μικρούς σταθμούς και με μεταθέσεις».

Σύμφωνα με τον πρώην σταθμάρχη του Βόλου και ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας θα έπρεπε να κάνει μία εκφώνηση ότι θα πάρει την παρακαμπτήρια, δηλαδή στην γραμμή της καθόδου, και έτσι με την ανακοίνωση αυτή θα ενημερωνόταν και ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας.

Καταλήγοντας ο κ. Αποστολέρης υπογράμμισε ότι «στο μιλητό δεν γίνεται κυκλοφορία».