Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: Παράσταση προς στήριξη της κατηγορίας κατέθεσε πολυτραυματίας

Σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη: Παράσταση προς στήριξη της κατηγορίας κατέθεσε πολυτραυματίας

Αποκαλύπτει ότι ο ίδιος όπως και άλλοι έκοψαν εισιτήριο μέσα στην αμαξοστοιχία, εξ ου και δεν είναι καταγεγραμμένος σε επίσημες καταστάσεις

Παράσταση προς στήριξη της κατηγορίας στην υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη κατέθεσε πολυτραυματίας του δυστυχήματος.

Όπως είπε ο δικηγόρος του επιβάτη της αμαξοστοιχίας IC62 Λάζου Παπαζήση, ο οποίος βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λάρισας, Γιώργος Μπρατσιώτης, «σήμερα κάναμε παράσταση προς στήριξη της κατηγορίας για τον εντολέα μου, ο οποίος είναι πολυτραυματίας. Έχει κατάγματα στα πλευρά και πολλά χτυπήματα από γυαλιά. Η κατάσταση τους είναι σοβαρή και κάνει θεραπείες για τα μάτια ενώ δεν μπορεί να κινηθεί. Σήμερα, καταθέσαμε την πρώτη παράσταση προς στήριξη».

«Ο πελάτης μου ένιωσε ένα μεγάλο τράνταγμα και έκλαιγε, γιατί δεν μπορούσε να σώσει κάποιον. Ήταν τυχερός, γιατί έπεσε κάτω, αλλά μπήκαν γυαλιά στα μάτια του. Η κατάστασή του είναι ελεγχόμενη, αλλά δεν ξέρουμε την πορεία του. Εμείς θέλουμε να βάλουμε και νέα δεδομένα στην υπόθεση. Προσθέτουμε την σωματική βλάβη, αλλά και την ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς ο κατηγορούμενος (σ.σ. σταθμάρχης Λάρισας) γνώριζε, πως έκανε το λάθος και άφησε το κλειδί διαγώνια. Αφού το αποδέχθηκε ο κατηγορούμενος, μιλάμε για ενδεχόμενο δόλο, με ποινές πολύ μεγαλύτερες. Αυτό θα κριθεί στην όλη διαδικασία και εμείς γι αυτό κάνουμε και την παράσταση», πρόσθεσε.

Ο 42χρονος ξεκίνησε από τη Λάρισα για να πάει στη Θεσσαλονίκη, όπου δουλεύει και πήρε το βραδινό δρομολόγιο, διότι είναι πιο οικονομικό. «Οι περισσότεροι επιβάτες θα πλήρωναν το εισιτήριο μέσα στο τρένο, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό ατόμων. Η ευθύνη είναι σε τρεις εταιρίες και ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλον», είπε ο δικηγόρος του. «Εκτός από τους φοιτητές και τους εργαζόμενους πήγαν και πολλοί αλλοδαποί. Γι' αυτό και υπολογίζω ότι οι επιβάτες είναι γύρω στους 400. Διότι στη Λάρισα δεν έκοψαν εισιτήριο, ήταν κλειστό το γραφείο», ανέφερε.