Πυροβολισμοί στη Νέα Ιωνία: Σφίγγει ο κλοιός για την σκληρή συμμορία των αλλοδαπών

Πυροβολισμοί στη Νέα Ιωνία: Σφίγγει ο κλοιός για την σκληρή συμμορία των αλλοδαπών

Η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 4 από τους 7 εμπλεκόμενους, οι οποίοι αποτελούν τμήμα της αλβανικής μαφίας

Η Αστυνομία βρίσκεται, πλέον, κοντά στα ίχνη των σκληρών κακοποιών που πυροβόλησαν στην γεμάτη κόσμο καφετέρια στη Νέα Ιωνία λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ένας 39χρονος. Το θύμα βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσει αγώνα ποδοσφαίρου.

Οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει 4 από τους 7 εμπλεκόμενους, οι οποίοι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι μέλη μιας πολύ σκληρής συμμορίας με δράση στο κέντρο της Αθήνας και κομμάτι τις αλβανικής μαφίας που στους κόλπους της τα τελευταία χρόνια έχει ξεσπάσει πόλεμος.

Έχουν ποινικό παρελθόν καθώς ελέγχουν οίκους ανοχής αλλά και ναρκωτικά. Φέρονται να έχουν ως αρχηγείο τους γνωστό κλαμπ στα Σεπόλια και κάποιοι από αυτούς έχουν εργαστεί ως σωματοφύλακες σε γνωστούς τράπερς σε όλη την Ελλάδα, αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ στην εκπομπή «Live News» του Mega.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από την πλευρά των εμπλεκομένων, η παρέα που προχώρησε στους πυροβολισμούς βρισκόταν προσκεκλημένη από συγγενείς του παιδιού που μαχαιρώθηκε το προηγούμενο βράδυ στα Πατήσια, με σκοπό να βρεθούν τι είχε συμβεί.

Η έρευνα για το μαχαίρωμα του 16χρονου έχει προχωρήσει και έχουν βρεθεί βασικοί ύποπτοι. Ο καβγάς δεν φαίνεται να είναι το μαχαίρωμα για κλοπή κινητού αλλά για μια ασήμαντο λόγο.

Οι συγγενείς του παιδιού κάλεσαν τους αλλοδαπούς να συζητήσουν τι έχει συμβεί. Στη πορεία, διαπίστωσαν πως στο ίδιο μαγαζί ήταν μέλη αντίπαλης συμμορίας.

Τότε, θεώρησαν πως η πρόσκληση ήταν παγίδα και έτσι έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί. Στη πορεία, έφυγαν και ήρθαν και κάποιοι άλλοι. Για τις Αρχές είναι γνωστό ποιος σκότωσε τον θαμώνα.