Δεσμεύεται η περιουσία πασίγνωστου τηλεοπτικού παραγωγού-παρουσιαστή

Δεσμεύεται η περιουσία πασίγνωστου τηλεοπτικού παραγωγού-παρουσιαστή

Πολυσέλιδο πόρισμα διαβιβάζει στον εισαγγελέα η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με βαρύτατα αδικήματα

Στο «στόχαστρο» της δικαιοσύνης μπαίνει γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός και παρουσιαστής την ώρα που με απόφαση της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύεται η κινητή και ακίνητη περιουσία του βάζοντας «φωτιά» στην σόου μπιζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, διαβιβάζεται στην Οικονομική Εισαγγελία, από την Αρχή, πολυσέλιδο πόρισμα στο οποίο καταγράφονται τα αποτελέσματα της εξονυχιστικής έρευνας αλλά και η ενδεχόμενη διάπραξη παράνομων πράξεων που οδήγησε στο «μπλόκο» της περιουσίας του παραγωγού καθώς φέρεται να εμφανίζεται ως κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση . Η αρμόδια Αρχή φέρεται να διαπίστωσε ενδεχόμενη διάπραξη βαρύτατων αδικημάτων από εγκληματική οργάνωση που δρούσε με δομή μαφίας κάνοντας ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μάλιστα, με το πόρισμα της , σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη στα εμπλεκόμενα πρόσωπα, μεταξύ άλλων, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Πληροφορίες αναφέρουν πως από την έρευνα, μεταξύ άλλων, προέκυψαν οφειλές του πασίγνωστου παραγωγού προς το δημόσιο που αγγίζουν τα 22 εκατομμύρια ευρώ ενώ φέρεται πριν από λίγες ημέρες να άναψε το «πράσινο φως» για οικονομική ενίσχυση εκατομμυρίων ευρώ από το δημόσιο.

Εκτός από τον παραγωγό- παρουσιαστή εμφανίζονται να ελέγχονται και τουλάχιστον επτά πρόσωπα, συνεργάτες του αλλά και εκπρόσωποι «εταιρειών- φαντάσματα» των οποίων , επίσης, δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία. Πληροφορίες λένε πως συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20 ενώ η έρευνα συνεχίζεται προς πάσα κατεύθυνση καθώς φέρονται να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα η ταυτότητα των οποίων παραμένει άγνωστη.