ΑΠΘ: Κατέρρευσε ψευδοροφή στην Οδοντιατρική Σχολή- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

ΑΠΘ: Κατέρρευσε ψευδοροφή στην Οδοντιατρική Σχολή- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Ευτυχώς για τους φοιτητές το συμβάν έγινε την Κυριακή κατά την οποία δεν γίνονται μαθήματα

Μέρος της ψευδοροφής κατέρρευσε σε αίθουσα κλινικής στην Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την περασμένη Κυριακή (20/2).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του GRtimes όλα συνέβησαν όταν σωλήνας φέρεται να αποκολλήθηκε από καλοριφέρ στον 4ο όροφο της σχολής, με αποτέλεσμα να προκληθεί η διαρροή. Τα νερά πλημμύρισαν τον τέταρτο, αλλά και τον τρίτο όροφο, «φουσκώνοντας» έτσι το ταβάνι του δευτέρου ορόφου. Αποτέλεσμα, ήταν να καταρρεύσει μέρος της ψευδοροφής του δευτέρου ορόφου προκαλώντας ελαφριές υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της κλινικής, ενώ από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς, καθώς εκείνη την ημέρα δεν πραγματοποιούνται μαθήματα.

Πώς έγινε αντιληπτή η ζημιά άμεσα

Το γεγονός έγινε αντιληπτό από μεταπτυχιακή φοιτήτρια που βρίσκονταν στη Σχολή, καθώς «έτρεχε» ένα πείραμα. Η φοιτήτρια ειδοποίησε τον πρόεδρο της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Θεόδωρο Πουλόπουλο, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε τον πρύτανη του Πανεπιστήμιου, Νίκο Παπαϊωάννου αλλά και όλους τους αρμόδιους. Όλοι όσοι ενημερώθηκαν για το γεγονός έσπευσαν στο σημείο, με τον κ. Πουλόπουλο να εξηγεί στο GRTimes ότι το εν λόγω γεγονός, ευτυχώς, δεν προκάλεσε οποιονδήποτε τραυματισμό, καθώς συνέβη σε ημέρα που δεν παρέχονται υπηρεσίες υγείας σε ασθενείς και φυσικά, δεν πραγματοποιούνται μαθήματα.

Ο λόγος αυτός, ωστόσο, στάθηκε και η αιτία που δυσκόλεψε την αποτροπή της… κατάρρευσης, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα να εντοπιστεί εγκαίρως η βλάβη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολής, παρόμοια συμβάντα έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν στο κτίριο της Οδοντιατρικής.

«Τα κουφώματα είναι 42 ετών, όπως και το κτίριο που ανεγέρθηκε το 1981. Πρέπει λοιπόν συνεχώς να ελέγχουμε τις εγκαταστάσεις», σημειώνει σχετικά, καθώς εάν τα κουφώματα ήταν πιο σύγχρονα, σύμφωνα με τον κ. Πουλόπουλο, τότε δεν θα δημιουργούνταν φθορές όπως αυτή της Κυριακής.

Η αντικατάσταση των φθαρμένων πλακών πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς όπως είπε στο GRTimes η διευθύντρια της συγκεκριμένης κλινικής, «περιμένουμε να έρθει η οροφή και να καλυφθούν (σ.σ. τα κενά που άφησε η κατάρρευση των πλακών)».

Σύμφωνα πάντοτε με την ίδια, οι ζημιές δεν ήταν σημαντικές, ωστόσο στάθηκαν η αφορμή για να ανασταλεί κατά μια ημέρα η λειτουργία της Σχολής, καθώς «έπρεπε να καθαριστούν οι ζημιές και να μαζευτούν τα νερά».