«Κιβωτός του Κόσμου»: Αναλήθειες, φήμες και διαδόσεις λέει για τις καταγγελίες ο πατέρας Αντώνιος

«Κιβωτός του Κόσμου»: Αναλήθειες, φήμες και διαδόσεις λέει για τις καταγγελίες ο πατέρας Αντώνιος

Τι αναφέρει στο υπόμνημα του ο ιδρυτής της δομής

«Προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες» χαρακτηρίζει τις καταγγελίες σε βάρος του ο πατέρας Αντώνιος στο πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι του στην εισαγγελία ανήλικων.

Ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» , ο οποίος έχει κληθεί σε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για την διάπραξη αδικημάτων που αφορούν μία κακουργηματικού βαθμού κατηγορία και μία σε βαθμό πλημμελήματος, σε βάρος ανηλίκων, σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα του κάνει λόγο για αόριστα «κατηγορητήρια» και «ανύπαρκτη ποινική υπόθεση» με την οποία «επιχειρείται να στηριχθεί σε κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Ο ιερέας, ο οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας, φέρεται να υποστηρίζει ότι «λόγω προφανών σκοπιμοτήτων, μετά από 25 χρόνια ευδόκιμης λειτουργίας, υποβλήθηκαν δύο, (σ.σ. τονίζεται ο αριθμός 2), καταγγελίες σε βάρος της διοίκησης τη Κιβωτού , που άκριτα υιοθετήθηκαν από ορισμένες μόνον Αρχές, Φορείς και Μέσα. Δυο καταγγελίες προκλητικά και αυταπόδεικτα ψευδείς και αυτοαναιρούμενες. Μάλιστα, η επόμενη «αντέγραφε» τις αοριστολογίες και τα αβάσιμα περιστατικά της προηγούμενης (!!!)». Επιπλέον , ο πατέρας Αντώνιος βάλει κατά των αναφορών σε βάρος του τονίζοντας πως «με βάση τις ψευδείς καταγγελίες συντάχθηκαν αόριστα «κατηγορητήρια», χωρίς καν ειδικότερη περιγραφή των απαιτούμενων περιστάσεων, (τρόπου, χρόνου, μεθόδου), παρά την προφανή αντιφατικότητα τους».

Στο υπόμνημα του ο ιερέας στρέφει τα βέλη του στον «πρώτο και κύριο καταγγέλλοντα» τον οποίο κατηγορεί για «μεθοδευμένη δράση» λέγοντας πως «εξακολουθεί, αφού περιφέρεται άνευ δικαιώματος στις δομές, προσπαθώντας να στηρίξει τα ψεύδη του».. «Ευτυχώς τον διαψεύδουν κατηγορηματικά πληθώρα παιδιών.» φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Μία μόνη παρατήρηση : παιδιά που ενυπόγραφα και με αποδείξεις διέψευσαν τον 19χρονο, υπέστησαν άγριο ξυλοδαρμό, από αγνώστους και απειλές να ανακαλέσουν.
6. Μέχρι σήμερα πολλοί για προφανείς λόγους εκμεταλλεύονται το ζήτημα, σε βάρος των χιλιάδων παιδιών της δομής . Ευελπιστούμε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα πράξει τώρα πλέον το καθήκον της, ανταποκρινόμενη επαρκώς στο έργο της» σημειώνει , σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας Αντώνιος στο υπόμνημα του.

Ο πατέρας Αντώνιος είχε λάβει τρεις προθεσμίες για να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του καθώς έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση που αφορά στις καταγγελίες δυο φιλοξενούμενων αγοριών στη δομή αλλά και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Η κατηγορία της ασέλγειας που ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές αφορά στις καταγγελίες ενός 19 ετών σήμερα πρώην φιλοξενούμενου σε σπίτι της Κιβωτού και ενός 15χρονου .
Ο πατέρας Αντώνιος, εκτός από τις καταγγελίες για σεξουαλικές πράξεις είναι αντιμέτωπος και με σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών οι οποίες αναφέρονται από φιλοξενούμενους στη δομή και ερευνούν δυο εισαγγελείς ανηλίκων.