Στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου το 15μελές του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

Στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου το 15μελές του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης

Συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό στη συζήτηση και ψήφισαν επί των θεμάτων που είχαν προετοιμάσει για την ατζέντα τους

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε την πρώτη του συνεδρίαση το 15μελές του μαθητικού συμβουλίου του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Αλεξανδρούπολης, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023.

Τα παιδιά συνοδευόμενα από τον διευθυντή του σχολείου Δημήτριο Μαλκόπουλου και τις καθηγήτριες Μαρία Σερλέτη, Βασιλική Αλεξίου και Τριανταφυλλιά Γεωργιάδου, υποδέχτηκε αρχικά η αντιδήμαρχος Ελένη Ιντζεπελίδου που τους ενημέρωσε για τους βασικούς κανόνες που ισχύουν σε μια συνεδρίαση.

Αφού έλαβαν θέση στο προεδρείο και τα έδρανα, συμμετείχαν ενεργά και με ενθουσιασμό στη συζήτηση και ψήφισαν επί των θεμάτων που είχαν προετοιμάσει για την ατζέντα τους, μέσα σε πνεύμα δημοκρατικού διαλόγου, συνεργασίας και συλλογικότητας. Μέσα από τη λειτουργία του μαθητικού συμβουλίου διατύπωσαν τις προτάσεις τους, συζήτησαν με τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη και πρότειναν λύσεις.

Με την υλοποίηση του μαθητικού δεκαπενταμελούς συμβουλίου που αποτελεί χώρο πρωτοβουλίας, αναζήτησης και δημιουργίας, οι μαθητές και μαθήτριες του Ειδικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν ενεργά στη ζωή και τη λειτουργία του σχολείου, αποκτώντας παράλληλα την ευκαιρία να εκτιμούν τη σημασία και το νόημα κάθε δραστηριότητας που λαμβάνει χώρα εντός αυτού.