Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Νέα αίτηση αποφυλάκισης θα καταθέσει η μητέρα της

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Νέα αίτηση αποφυλάκισης θα καταθέσει η μητέρα της

«Είναι δεδομένο πως επίκειται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και κατά άλλων προσώπων», τόνισε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας

Νέα αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό η οποία είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της κόρης της.

Ο συνήγορος της κατηγορούμενης μητέρας, Απόστολος Λύτρας σε ανακοίνωση του λίγο μετά την προφυλάκιση τεσσάρων ακόμη προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση τονίζει ότι «ουδέν στοιχείο έχει προκύψει σε βάρος της μητέρας» η οποία υποστηρίζει ότι είναι αθώα. Μάλιστα, ο συνήγορος αναφερόμενος στην προηγούμενη αίτηση σημείωσε πως «το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με πλειοψηφία αποφάσισε να μην άρει την προσωρινή της κράτηση, ενώ η Εισηγήτρια με εκτενές και αιτιολογημένο σκεπτικό και αναλύοντας διεξοδικά το αποδεικτικό υλικό, είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Όπως, ενημερωθήκαμε σήμερα πραγματοποιήθηκε σύλληψη πέντε έτερων προσώπων, κατηγορούμενων για εμπλοκή τους στην υπόθεση της 12χρονης, οι οποίοι και κλήθηκαν ενώπιον της Ανακρίτριας για να απολογηθούν.

Είναι δεδομένο πως επίκειται η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης και κατά άλλων προσώπων εμπλεκομένων στην υπόθεση της 12χρονης, ενώ θα πρέπει να διερευνηθεί και αν υπάρχουν και άλλα ανήλικα θύματα των ήδη κατηγορούμενων. Η εντολέας μας αναμένει από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα απαραίτητα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η εντολέας μας εμμένει στην αθωότητα της. Παρά την σύλληψη νέων προσώπων εμπλεκόμενων στην υπόθεση και παρότι νέα στοιχεία έχουν εισφερθεί στην δικογραφία, ουδέν στοιχείο έχει προκύψει σε βάρος της μητέρας. Θα υποβάλλουμε εκ νέου αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης. Επαναλαμβάνουμε δε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με πλειοψηφία αποφάσισε να μην άρει την προσωρινή της κράτηση, ενώ η Εισηγήτρια με εκτενές και αιτιολογημένο σκεπτικό και αναλύοντας διεξοδικά το αποδεικτικό υλικό, είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη».