Άγιος Στυλιανός: Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του 2,5 ετών παιδιού στη Θεσσαλονίκη

Άγιος Στυλιανός: Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του 2,5 ετών παιδιού στη Θεσσαλονίκη

Ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης ανέφερε πως το παιδάκι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας

Εισαγγελική έρευνα διενεργείται για το θάνατο του νηπίου στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομιστούν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί , η ιατροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.

Σε δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος που βρέθηκε στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, ανέφερε πως το παιδάκι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας.

«Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες. Είμαστε σε επικοινωνία όπως οφείλουμε με τη μητέρα και την οικογένεια του παιδιού, τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ανέφερε ότι θα διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

«Θα γίνει ΕΔΕ. Η ΕΔΕ έχει να κάνει ότι όταν υπάρχει ένα τραγικό γεγονός ακόμη και όταν φαίνεται ότι έγιναν όλα όπως πρέπει αυτό πρέπει να αποδεικνύεται. Ο Άγιος Στυλιανός έχει φήμη, έχει ιστορία 100 χρόνων αλλά πέρα από αυτά, είναι ένα τραγικό γεγονός και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες», υποστήριξε.