Πέτρος Φιλιππίδης: Βίντεο και φωτογραφίες του News από την αποφυλάκισή του – Μαζί η οικογένειά του

Πέτρος Φιλιππίδης: Βίντεο και φωτογραφίες του News από την αποφυλάκισή του – Μαζί η οικογένειά του

Η ποινή του ηθοποιού σε 8 χρόνια κάθειρξης για τις δύο απόπειρες βιασμού είναι με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης

Στο σπίτι του επιστρέφει ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να δώσει αναστολή στην έφεση της ποινής των 8 ετών κάθειρξης που του επιβλήθηκε ομόφωνα για τις δυο απόπειρες βιασμού που κρίθηκε ένοχος. Το News εξασφάλισε τις πρώτες  φωτογραφίες και βίντεο από την αποφυλάκισή του, μετά το τέλος του δικαστηρίου. Στο πλευρό του ηθοποιού είναι η οικογένειά του.

Οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως την εισαγγελική πρόταση και του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

«Μπράβο, επιτέλους» φώναξαν οι δικοί του απάνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα .

Ο κατηγορούμενος άκουσε ψύχραιμος την απόφαση έχοντας καθισμένο δίπλα του στο εδώλιο τον γιο του. Αμέσως μετά η σύζυγος και οι συγγενείς του βρέθηκαν στο πλευρό τους.

Οι δηλώσεις του Δημητρακόπουλου

Με την ίδια απόφαση οι δικαστές, ομόφωνα, αθώωσαν, λόγω αμφιβολιών, τον ηθοποιό για τον βιασμό γυναίκας συναδέλφου του, το 2008.

Η εισαγγελεας της έδρας «έδειξε» το δρόμο σε όλα τα στάδια της απόφασης καθώς οι εισηγήσεις της τόσο επί της ενοχής όσο και για τα ελαφρυντικά έγιναν ομόφωνα δεκτές από το δικαστήριο. Το δικαστήριο έβαλε την «υπογραφή» του και στην πρόταση της εισαγγελέως η οποία ζήτησε η έφεση για τον Πέτρο Φιλιππίδη να έχει αναστέλουσα δύναμη.

Η εισαγγελέας εξέφρασε τη θέση ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι, οι οποίο τελικά επιβλήθηκαν, για να διασφαλιστεί η παρουσία του ηθοποιού στο δεύτερο βαθμό.Δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων , όπως ανέφερε . «Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός και συνέχισε «Οι περιοριστικοί είναι αρκετοί,δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του».

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου

Δείτε φωτογραφίες τους News:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος