Πέτρος Φιλιππίδης: Κάθειρξη 8 ετών με αναστολή για τις δύο απόπειρες βιασμού

Πέτρος Φιλιππίδης: Κάθειρξη 8 ετών με αναστολή για τις δύο απόπειρες βιασμού

Ο ηθοποιός επιστρέφει σπίτι του με περιοριστικούς όρους, καθώς το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση μέχρι την εκδίκαση της έφεσης

Ποινή κάθειρξης 8 ετών με αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη για τις δυο απόπειρες βιασμού για τις οποίες κρίθηκε ομόφωνα ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Για την πρώτη απόπειρα βιασμού επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών ενώ για τη δεύτερη κάθειρξη 5 ετών. Η εισαγγελέας εισηγήθηκε να επιβληθεί στον κατηγορούμενο, κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών με το δικαστήριο να συντάσσεται.

Ο κατηγορούμενος άκουσε ψύχραιμος την απόφαση έχοντας καθισμένο δίπλα του στο εδώλιο τον γιο του.

Με την πρώτη απόφαση τους οι δικαστές ομόφωνα αθώωσαν, λόγω αμφιβολιών, τον ηθοποιό για τον βιασμό γυναίκας συναδέλφου του, το 2008.

Το μόνο που απέμενε ήταν αν θα δοθεί ή όχι αναστολή στην έφεση γεγονός που θα καθορίσει αν ο ηθοποιός θα επιστρέψει σπίτι του ή θα οδηγηθεί στη φυλακή όπου είχε παραμείνει προφυλακισμένος για 11 μήνες.

Η εισαγγελέας ζήτησε η έφεση για τον Πέτρο Φιλιππίδη να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η εισαγγελέας εξέφρασε τη θέση ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να διασφαλιστεί η παρουσία του ηθοποιού στο δεύτερο βαθμό.Δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων , όπως ανέφερε. «Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός και συνέχισε «Οι περιοριστικοί είναι αρκετοί,δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του».

Η εισαγγελέας πρότεινε να δωθεί ανασταλτική δύναμη στην έφεση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας του, αλλά η τελική απόφαση θα την έπαιρνε το δικαστήριο.

Επιστρέφει σπίτι του με περιοριστικούς όρους

Στο σπίτι του επιστρέφει ο Πέτρος Φιλιππίδης μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να δώσει αναστολή στην έφεση της ποινής των 8 ετών κάθειρξης που του επιβλήθηκε ομόφωνα για τις δυο απόπειρες βιασμού που κρίθηκε, ομόφωνα, ένοχος.

Οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως την εισαγγελική πρόταση και του επέβαλαν τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα.

«Μπράβο, επιτέλους» φώναξαν οι δικοί του άνθρωποι οι οποίοι βρέθηκαν στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα .

Ο κατηγορούμενος άκουσε ψύχραιμος την απόφαση έχοντας καθισμένο δίπλα του στο εδώλιο τον γιο του. Αμέσως μετά η σύζυγος και οι συγγενείς του βρέθηκαν στο πλευρό τους.

Η εισαγγελέας της έδρας «έδειξε» το δρόμο σε όλα τα στάδια της απόφασης καθώς οι εισηγήσεις της τόσο επί της ενοχής όσο και για τα ελαφρυντικά έγιναν ομόφωνα δεκτές από το δικαστήριο. Το δικαστήριο έβαλε την «υπογραφή» του και στην πρόταση της εισαγγελέως η οποία ζήτησε η έφεση για τον Πέτρο Φιλιππίδη να έχει αναστέλουσα δύναμη.

Η εισαγγελέας εξέφρασε τη θέση ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι, οι οποίο τελικά επιβλήθηκαν, για να διασφαλιστεί η παρουσία του ηθοποιού στο δεύτερο βαθμό.Δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, όπως ανέφερε . «Οι καταγγελλόμενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός και συνέχισε: «Οι περιοριστικοί είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του».

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου