Κακοκαιρία Barbara: Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στη Μαγνησία

Κακοκαιρία Barbara: Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στη Μαγνησία

Αποκαταστάθηκε πλήρως και διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

Απαγορεύεται η κυκλοφορία βαρέων άνω των 3,5 τόνων με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, σε όλο το οδικό δίκτυο του αυτοκινητόδρομου της ΠΑΘΕ από τα όρια της Μαγνησίας με τη Λάρισα και μέχρι τα όρια της Μαγνησίας με τη Φθιώτιδα, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και των κακών καιρικών συνθηκών.

Το απαγορευτικό ισχύει και στους παράπλευρους δρόμους της εθνικής οδού. Το ίδιο ισχύει και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας, όπου επικρατεί χιονοθύελλα. Σημειώνεται, ότι εκατοντάδες φορτηγά έχουν ακινητοποιηθεί από την Τροχαία σε σταθμούς διοδίων και σε σημεία στάθμευσης της ΠΑΘΕ. Η απαγόρευση της κίνησης των μεγάλων φορτηγών ισχύει μέχρι νεώτερης ανακοίνωσης για άρση του μέτρου από την Αστυνομία.

Την ίδια ώρα, ανακοινώθηκε από την Ελ.ΑΣ., ότι πλέον η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποκαταστάθηκε πλήρως και διεξάγεται κανονικά. Ειδικότερα, με Αποφάσεις των Διευθυντών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Εύβοιας και Φθιώτιδας, αίρονται οι περιορισμοί κυκλοφορίας όλων των βαρέων οχημάτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στο οδικό δίκτυο, ως ακολούθως:

- από την 261,280η χ/θ έως την 56,728η χ/θ της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας,
- από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από τη 2η χ/θ της περιφερειακής οδού από Χαλκίδα προς Εθνική Οδό Σχηματαρίου – Χαλκίδας / Αυτοκινητόδρομος Α-11 (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας),
- από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Εθνικής Οδού Σχηματαρίου –Χαλκίδας / Αυτοκινητόδρομος Α-11,
- από Χαλκίδα προς Π.Α.Θ.Ε. και ειδικότερα από την 1η χ/θ της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας – Θηβών (διασταύρωση Δροσιάς),
- από Δ.Ε. Αυλίδος προς Π.Α.Θ.Ε., μέσω της Π.Ε.Ο. Χαλκίδας – Θηβών και
στη Νέα Εθνική Οδό Σχηματαρίου-Χαλκίδας από 0,000χ/θ έως 11,000χ/θ.