Κακοκαιρία «Barbara»: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα

Κακοκαιρία «Barbara»: Κλειστή η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από τον κόμβο Καλυφτάκη μέχρι τα Οινόφυτα

Προβλήματα από την πυκνή χιονόπτωση και στο οδικό δίκτυο των Νομών Μαγνησίας, Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας

Απαγορεύτηκε λίγο μετά τις 14:00 η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας από τον κόμβο της Καλυφτάκη μέχρι και τον κόμβο των Οινοφύτων, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Νωρίτερα σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η Τροχαία έχει σταματήσει δεκάδες αυτοκίνητα στο ύψος του Κάστρου Βοιωτίας με κατεύθυνση προς Αθήνα, προκειμένου οι οδηγοί να τοποθετήσουν στα οχήματά τους αντιολισθητικές αλυσίδες, σε διαφορετική περίπτωση τους ζητούν να κάνουν αναστροφή.

Στον Βόλο επιστρατεύτηκαν δεκάδες υδροφόρες, που φορτώνουν θαλασσινό νερό από το λιμάνι, για να ρίξουν στο οδικό δίκτυο της πόλης, προκειμένου να μην αποκλειστεί από το χιόνι, που συνεχίζεται να πέφτει από το πρωί. Στο Πήλιο το χιόνι έχει φθάσει τα 10 εκατοστά και το θερμόμετρο δείχνει -9 βαθμούς. Η Αστυνομία απαγορεύει την κίνηση των οχημάτων χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες από τα προάστια του Βόλου και προς την Πορταριά και τα Χάνια.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονοπτώσεων και κατολισθήσεων, έχουν προκληθεί σε σημεία, κυρίως του ορεινού οδικού δικτύου, των περιφερειακών ενοτήτων της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, στην Αχαΐα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει διακοπεί, λόγω χιονιού, η κυκλοφορία από την κοινότητα Περιστέρα του δήμου Αιγιαλείας, έως το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Επίσης, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω χιονόπτωσης, στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου:

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Διακοπτού μέσω Μεγάλου Σπηλαίου

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Πατρών μέσω Χαλανδρίτσας

*Στην επαρχιακή οδό Πούντας - Καλαβρύτων στο ύψος της χιλιομετρικής θέσης 8,200

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Αιγίου μέσω Πτέρης

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Λουσών

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - Κλειτορίας μέσω Πριόλιθου

*Στην επαρχιακή οδό Ελαιώνα - Καλαβρύτων μέσω Μαμουσιάς, Δουμενών, και Ζαχλωρούς

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων - χιονοδρομικού κέντρου, από το 8ο έως το 15ο χιλιόμετρο

Ακόμη, με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αιγίου - Παρασκευής, λόγω κατολίσθησης χωμάτων.

Στην Αιτωλοακαρνανία, είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας - Προυσού από το 14ο χιλιόμετρο, στην θέση Αγία Παρασκευή, έως την θέση Αραποκέφαλα, στα διοικητικά όρια με την περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

Ακόμη, στην ίδια επαρχιακή οδό, έχει διακοπεί, λόγω κατολίσθησης, η κυκλοφορία στο ύψος του 7ου χιλιομέτρου και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.