Θεσσαλονίκη: Αέρα υπαίθρου έφεραν στο κέντρο της πόλης 30 άλογα διαφόρων φυλών

Θεσσαλονίκη: Αέρα υπαίθρου έφεραν στο κέντρο της πόλης 30 άλογα διαφόρων φυλών

Στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία Zootechnia

Αέρα υπαίθρου έφεραν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης περίπου 30 άλογα ελληνικών φυλών, αλλά και ισπανικά και φρίζιαν, καλπάζοντας αγέρωχα και προσελκύοντας πάνω τους τα βλέμματα των περαστικών.

Τα άλογα φιλοξενούνται στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ, εκεί όπου για 8η χρονιά φέτος φιλοξενείται το καθιερωμένο πλέον «Σαλόνι Αλόγου» στο πλαίσιο της 12ης Διεθνούς Έκθεσης για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία Zootechnia (2-5/2). «Είμαστε δίπλα σας και θα συνεχίσουμε», διαβεβαίωσε, νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς όλους όσοι ασχολούνται με την εκτροφή αλόγων και δίνουν το «παρών» στο «Σαλόνι Αλόγου», που αποτελεί κάθε φορά ατραξιόν στη Zootechnia.

«Αυτό το υπερθέαμα που βιώνουμε εμείς καθημερινά, αποφασίσαμε να το μοιραστούμε με τους πολίτες και να τους μεταφέρουμε, στον βαθμό που μπορούμε και γίνεται, την αίσθηση περηφάνιας που αποπνέει το άλογο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αθανάσιος Βήτας, συντονιστής της δράσης, που διήρκεσε περίπου μία ώρα. Ο ίδιος είναι τρίτη γενιά εκτροφέας 54 αλόγων της φυλής Πίνδου και γενικός γραμματέας στον Φυσιολατρικό Όμιλο Μηλέων στο Πήλιο.

Το «Σαλόνι Αλόγου» αποτελεί τη μεγάλη συνάντηση των φίλων του αλόγου και των επαγγελματιών του κλάδου από όλη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, στο οποίο φέτος συμμετέχουν φορείς και ιδιώτες με 50 και πλέον άλογα. Σε μια διαμορφωμένη πίστα διαστάσεων 20x50 μ., θα παρουσιαστούν καθ' όλη τη διάρκεια της Zootechnia, παραστάσεις δεξιοτεχνίας, αρματοδρομίες και διάφορα άλλα δρώμενα. Παράλληλα, σε διαμορφωμένους χώρους περιμετρικά της πίστας, θα συμμετέχουν Ιππικοί Όμιλοι από διάφορες περιοχές της χώρας.