Κιβωτός του Κόσμου: Πιθανή εμπλοκή στις εξηγήσεις του πατέρα Αντώνιου

Κιβωτός του Κόσμου: Πιθανή εμπλοκή στις εξηγήσεις του πατέρα Αντώνιου

Είναι ύποπτος για τη διάπραξη της κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος δύο φιλοξενούμενων της δομής αλλά και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών

Το νέο «ραντεβού» του πατέρα Αντώνιου με την εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» είναι σήμερα, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι έτοιμος να δώσει τις εξηγήσεις που του ζητεί η εισαγγελική λειτουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνήγοροι υπεράσπισης του πατέρα Αντώνιου, λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη ανωμοτί κατάθεση του ζήτησαν νέα προθεσμία επικαλούμενοι την ογκωδέστατη δικογραφία που πήραν στα χέρια τους στις αρχές Ιανουαρίου την οποία δεν είχαν αρκετό χρόνο να μελετήσουν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όμως, η αρμόδια εισαγγελική λειτουργός απάντησε αρνητικά στο αίτημα καλώντας τον ιερέα να δώσει σήμερα εξηγήσεις ως  ύποπτος για την διάπραξη  κακουργηματικής ασέλγειας σε βάρος δύο φιλοξενούμενων της δομής αλλά και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες παιδιών.

Οι δικηγόροι του πατέρα Αντώνιου φέρονται να αντέδρασαν δηλώνοντας την πρόθεση τους  να προσφύγουν σε βάρος της εισαγγελέως καταθέτοντας αίτηση εξαίρεσης. Με την κίνηση αυτή φέρονται να συντάσσονται  και  πρώην εργαζόμενοι της δομής, οι οποίοι έχουν μπει στο στόχαστρο της δικαιοσύνης και καλούνται σήμερα σε εξηγήσεις ως ύποπτοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε παιδιά και της έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση  έχουν κληθεί σε εξηγήσεις εκτός από τον πατέρα Αντώνιο συνολικά επτά πρώην υπάλληλοι της δομής, τρεις στην Αθήνα,  δυο στη Χίο και δυο στο Βόλο, για κακοποιητικές συμπεριφορές. Από την έρευνα της εισαγγελίας Ανηλίκων που διενεργήθηκε  αλλά και τις καταθέσεις φιλοξενούμενων και εργαζομένων φέρεται να προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ότι οι ξυλοδαρμοί, οι σκληρές τιμωρίες, μεταξύ των οποίων απομόνωση και  καταναγκαστική εργασία, δεν ήταν αποφάσεις που έλαβαν συγκεκριμένοι υπάλληλοι στις δομές αλλά  κεντρική γραμμή και εντολή του πατέρα Αντωνίου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού των φιλοξενούμενων παιδιών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...