Άλκης Καμπανός: Ο αστυνομικός που στα χέρια του ξεψύχησε ο 19χρονος τίμησε τη μνήμη του

Άλκης Καμπανός: Ο αστυνομικός που στα χέρια του ξεψύχησε ο 19χρονος τίμησε τη μνήμη του

O αστυνομικός που πάλεψε να κρατήσει τον Άλκη στη ζωή δουλεύει πήγε στο τόπο της τραγωδίας

Στα χέρια του ξεψύχησε ο Άλκης Καμπανός. Ένα χρόνο μετά επέστρεψε στην οδό Γαζή (πλέον οδό Άλκη Καμπανού) για να ανάψει κερί στη μνήμη του.

Είναι ο αστυνομικός της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, ο οποίος έφτασε πρώτος στο σημείο της δολοφονίας που συγκλόνισε την Ελλάδα.

Είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα ο Άλκης Καμπανός και η παρέα του δέχονται δολοφονική επίθεση από 12 οπαδούς του ΠΑΟΚ στην οδό Γαζή. Για το περιστατικό ενημερώνεται το 100. Στο σημείο φτάνει πρώτο ένα περιπολικό της Άμεσης Δράσης.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς πλησιάζει τον Άλκη Καμπανό. Ο 19χρονος δυσκολεύεται να μιλήσει και δείχνει την βουβωνική χώρα. Είναι βαρύτατα τραυματισμένος. Χάνει αρκετό αίμα. Ο αστυνομικός προσπαθεί μάταια να σταματήσει την αιμορραγία. Λίγα λεπτά αργότερα ο Άλκης αφήνει την τελευταία του πνοή. Ο αστυνομικός στρέφεται στον φίλο του Άλκη που είχε τραύμα στο πόδι και στο κεφάλι. Διαπιστώνει ότι αιμορραγεί. Του δένει τα τραύματα και καταφέρνει να σταματήσει την αιμορραγία πριν να είναι αργά.

Τα υπόλοιπα λεπτά ο χώρος αποκλείεται από αστυνομικές δυνάμεις. Ο αστυνομικός, που είδε τον Άλκη να «σβήνει» μπροστά του, κάθεται σε μια άκρη βουβός. Δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που έχει συμβεί. Έρχονται αστυνομικοί της Ασφάλειας και του ζητούν πληροφορίες για το συμβάν. Το βλέμμα του παγωμένο.

Τα χέρια και η στολή του βαμμένα από το αίμα του Άλκη. Μιλά στους αστυνομικούς όμως το μυαλό του είναι στο παιδί που έφυγε.

Τα μεσάνυχτα της 1ης Φεβρουαρίου, ο αστυνομικός που πάλεψε να κρατήσει τον Άλκη στη ζωή δουλεύει πάλι στη βραδινή βάρδια. Μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα περνάει από το σημείο της δολοφονίας. Κατεβαίνει από το περιπολικό. Κρατάει ένα κερί. Είναι σιωπηλός. Πλησιάζει τον χώρο της τραγωδίας.

Γύρω του κόσμος πολύς ξενυχτά τιμώντας τη μνήμη του Άλκη. Εκείνος ανάβει το κερί και το αφήνει στο πεζοδρόμιο. Κοντοστέκεται για λίγο και στη συνέχεια αποχωρεί, όπως αναφέρει το thestival.