Άλκης Καμπανός: Ένας χρόνος από την άγρια δολοφονία του – Τρισάγιο και πορεία στη μνήμη του

Άλκης Καμπανός: Ένας χρόνος από την άγρια δολοφονία του – Τρισάγιο και πορεία στη μνήμη του

Το φονικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ένας χρόνος έχει περάσει από την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού,  όταν ο 19χρονος Άλκης άφησε την τελευταία του πνοή στην είσοδο πολυκατοικίας επί της οδού Γαζή στη Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, υποκύπτοντας στα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε με αιχμηρά αντικείμενα, ξύλα και λοστούς, επειδή υποστήριζε μία ομάδα.

Ο θάνατος του παιδιού που έγινε σύμβολο κατά της οπαδικής βίας, συγκλόνισε το πανελλήνιο. Έμειναν πίσω στη Βέροια δύο γονείς συντετριμμένοι να ακούν στο τηλέφωνο την τραγική είδηση θανάτου του γιού τους που σπούδαζε στη Θεσσαλονίκη και είχε τόσα όνειρα για το μέλλον.

Λίγες μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση, συλλαμβάνονται 12 άτομα ως υπαίτιοι. Κρίνονται προσωρινά κρατούμενοι ενώ κατά τις απολογίες τους δεν παραδέχεται κανείς ότι ήταν εκείνος που κατάφερε το θανατηφόρο χτύπημα. Στάση που όπως φαίνεται θα κρατήσουν και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τo πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας-νεκροτομής για την δολοφονία του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού συνέταξε η ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, περισσότερα από 30 τραύματα είχε το κορμί του 19χρονου Άλκη. Τέσσερα από αυτά ήταν στο κεφάλι ενώ άλλα δύο ήταν ρωγμώδη κατάγματα. Η ιατροδικαστής μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του προήλθε από συνδυασμό αυτών των τραυμάτων και κυρίως από τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που προκάλεσαν τα χτυπήματα με το δρεπάνι, το μαχαίρι και τον λοστό.

Για σήμερα, ο Α.Σ. Άρης, έχει προγραμματίσει τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου νεαρού στις 11:00 το πρωί, στην οδό που φέρει το όνομά του και στο σημείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο.

Το απόγευμα, στις 18:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί σιωπηρή πορεία μνήμης για τον Άλκη, από το σημείο της δολοφονίας του έως τον Λευκό Πύργο.