Εθνική Πινακοθήκη: Γρίφος πώς ξέφυγε για 10 χρόνια o δράστης της κινηματογραφικής κλοπής, ενώ τον παρακολουθούσε η Αστυνομία

Εθνική Πινακοθήκη: Γρίφος πώς ξέφυγε για 10 χρόνια o δράστης της κινηματογραφικής κλοπής, ενώ τον παρακολουθούσε η Αστυνομία

Φαίνεται ότι τον ελαιοχρωματιστή κατέδωσε η Ολλανδέζα σύντροφός του και τελικά ομολόγησε και καταδικάστηκε

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν για το πώς κατάφερε να ξεφύγει από την Αστυνομία ο δράστης της κινηματογραφικής κλοπής στην Εθνική Πινακοθήκη και τελικά η υπόθεση να εξιχνιαστεί 10 χρόνια μετά. Αποτελεί γρίφο η εξέλιξη της υπόθεσης, μιας και οι αρχές υποψιάζονταν από την πρώτη μέρα τον καταδικασμένο, πλέον, ελαιοχρωματιστή.

Το τηλέφωνο του παρακολουθούνταν από την ώρα που πραγματοποιήθηκε η ληστεία.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι Αρχές παρακολουθούσαν τον Γιώργο Σαρμαντζόπουλο από την αρχή. Συγκεκριμένα, λίγες μέρες αργότερα ξεκίνησε να παρακολουθείται το τηλέφωνό του, όπως αναφέρθηκε σε ρερπορτάζ του Mega στην εκπομπή «Live News».

Η πληροφοριοδότης της Αστυνομίας φέρεται να είναι μια γυναίκα από την Ολλανδία, η οποία ήταν σύντροφός του. Συγκεκριμένα, φαίνεται να ήταν μέλος ενός διεθνούς κυκλώματος από διάφορα μέρη της Ευρώπης. Η γυναίκα αυτή δεν κατέθεσε στο δικαστήριο, αν και ο δράστης ομολόγησε την πράξη του.

Πλέον, έχει αφεθεί ελεύθερος με όρους, καθώς υπέδειξε και που ήταν τα δύο από τα τρία έργα που εκπλάπησαν. Το τρίτο ισχυρίστηκε ότι καταστράφηκε κατά την διάρκεια της κλοπής.