Κακοκαιρία: Πού χτυπά το φαινόμενο αυτήν την ώρα – Τι θα συμβεί στην Αττική

Κακοκαιρία: Πού χτυπά το φαινόμενο αυτήν την ώρα – Τι θα συμβεί στην Αττική

Αναλυτικά η πρόγνωση

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει για τρίτη διαδοχική ημέρα τη χώρα μας, αναμένεται κατά τη διάρκεια της Παρασκευής να δώσει βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονία και της Θράκης.

Παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν εκ νέου στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γιάννη Αρτοποιό η χθεσινή μέρα ήταν δύσκολη, καθώς δέχθηκε 422 κλήσεις πανελλαδικά, με τις περισσότερες να αφορούν αντλήσεις υδάτων, ενώ αρκετά άτομα εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους.

Όπως είπε εγκλωβίστηκαν περίπου 40-45 αυτοκίνητα σε πλημμυρισμένους δρόμους. Στην Αττική κλήθηκαν για 10-12 απεγκλωβισμούς κυρίως στην Σπύρου Λούη και την Χαμοστέρνας.

Στα Γρεβενά, σημειώθηκαν διακοπές στην ηλεκτροδότηση, εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης, ενώ σημαντικές είναι οι ζημιές στις Κιτριές Μεσσηνίας, με ρέμα να υπερχειλίζει, καλύπτοντας τα πάντα με λάσπες.

Στη Ζάκυνθο, δρόμοι, σπίτια, και καταστήματα, καλύφθηκαν από τα νερά της βροχής, και οι αρχές απεγκλώβισαν δεκάδες Ρομά, από καταυλισμό.

Απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες, σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου, της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω χιονόπτωσης ή παγετού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...