Δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Καταθέτει η αδερφή του – «Δεν έμπλεκε σε καβγάδες, δεν έβριζε»

Δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Καταθέτει η αδερφή του – «Δεν έμπλεκε σε καβγάδες, δεν έβριζε»

Ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων άνοιξε προχθές (Τρίτη 24/1)

Συνεχίζεται για 4η μέρα με τις καταθέσεις μαρτύρων η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανούκαι την αιματηρή επίθεση εναντίον των δύο φίλων του, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που εξετάζονται είναι η αδελφή του Άλκη και οι φίλοι του που ήταν αυτόπτες μάρτυρες του επεισοδίου και δέχθηκαν επίθεση από τους 12 κατηγορούμενους αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ο Άλκης ήταν ήσυχο παιδί, με ψυχραιμία διαχειριζόταν τις καταστάσεις. Δεν έμπλεκε σε καβγάδες. Η οικογένειά του του έδωσε αγάπη και αξίες. Έδειχνε σεβασμό στους άλλους και τα δικαιώματα τους» είπε η αδελφή του θύματος σύμφωνα με το thestival.

«Δεν υπήρξε ποτέ κάποιο περιστατικό βίας που να εμπλέκονταν ο Άλκης. Δεν έβριζε. Μπορεί όπως όλοι να έλεγε κάτι πάνω στα νεύρα του, αλλά διαχειριζόταν τις καταστάσεις με ψυχραιμία. Ποτέ δεν είχε κάποιο μαχαίρι πάνω του» ανέφερε κατά τη σύντομη εξέτασή της.

Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο φίλος του Άλκη που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου και δέχθηκε κι αυτός επίθεση από τους κατηγορούμενους. Η κατάθεσή του βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κύκλος της εξέτασης μαρτύρων άνοιξε προχθές (Τρίτη 24/1), με τις καταθέσεις των γονιών του 19χρονου, που μίλησαν για τον σύντομο βίο του αδικοχαμένου γιου τους, αναζητώντας απάντηση στο «γιατί» ο Άλκης τους έπεσε θύμα δολοφόνων. Πιο χαρακτηριστικές στιγμές της κατάθεσής τους ήταν, όταν ο πατέρας του Άλκη λύγισε επαναλαμβάνοντας τα τελευταία λόγια του γιου του (μη με χτυπάτε άλλο). Η μητέρα του, σε μία κατάθεση που προκάλεσε συγκίνηση στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα, γύρισε προς το μέρος των 12 κατηγορουμένων φωνάζοντας «είμαι η μάνα του Άλκη. Κοιτάξτε με. Σηκώστε το κεφάλι».

Γιατί κατηγορούνται οι 12

Το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, εκτός από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού περιλαμβάνει και τις επιθέσεις εις βάρος των δύο φίλων του, στο ίδιο συμβάν, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.

Περαιτέρω όλοι κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.