Θεσσαλονίκη: Έρευνα για εξαπάτηση καρκινοπαθών ασθενών από γιατρό του «Θεαγένειου» Νοσοκομείου

Θεσσαλονίκη: Έρευνα για εξαπάτηση καρκινοπαθών ασθενών από γιατρό του «Θεαγένειου» Νοσοκομείου

Στο «μικροσκόπιο» των Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκονται τουλάχιστον 10 περιπτώσεις ασθενών από την Βόρεια Ελλάδα

Προανάκριση για εξαπάτηση καρκινοπαθών ασθενών διενεργείται από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων εις βάρος γιατρού του «Θεαγένειου» Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο εν λόγω γιατρός κατάφερε με απατηλούς τρόπους να αποσπάσει μεγάλα χρηματικά ποσά από καρκινοπαθείς ασθενείς του, παρουσιάζοντας τους ψευδώς, ότι θα έφερνε κάποιο φαρμακευτικό σκεύασμα από το εξωτερικό, για το οποίο υποσχόταν μεγάλες πιθανότητες ίασης. Το φαρμακευτικό αυτό σκεύασμα δεν υφίστατο και ουδέποτε ήρθε στις εγκαταστάσεις του «Θεαγένειου» Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπως ο ίδιος υποσχόταν.

Το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνά 10 τουλάχιστον περιπτώσεις καρκινοπαθών από την Βόρεια Ελλάδα, μεταξύ αυτών και από την Κοζάνη, οι οποίοι εξαπατήθηκαν με πανομοιότυπο τρόπο από τον γιατρό του ογκολογικού νοσοκομείου, ο οποίος ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Αναστάσιος Γκανάτσιος, ο οποίος έχει αναλάβει ορισμένους από τους εξαπατημένους ασθενείς, δήλωσε ότι πέραν των μηνύσεων, έχουν κατατεθεί πλέον και αγωγές αποζημιώσεων κατά του «Θεαγένειου», το οποίο όπως υποστηρίζει «υπέχει ευθύνες, διότι ο εν λόγω γιατρός ήταν εργαζόμενος του νοσοκομείου και οι αξιόποινες πράξεις που διέπραξε, έγιναν εν ώρα υπηρεσίας εντός των εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου και κατά κατάχρηση των υπηρεσιακών του καθηκόντων».

Παρακαλούμε περιμένετε ...