Ικαρία: 160 μαθητές κάνουν μάθημα σε σχολείο ερείπιο – «Παίρνει νερό από παντού»

Ικαρία: 160 μαθητές κάνουν μάθημα σε σχολείο ερείπιο – «Παίρνει νερό από παντού»

Τι λέει ο δήμαρχος του νησιού

Σοκάρουν οι εικόνες απο το σχολικό συγκρότημα του Αγίου Κηρύκου στην Ικαρία, όπου ένα σχολείο το οποίο συστεγάζει Γυμνάσιο και Λύκειο με 160 μαθητές, έχει προβλήματα στεγανοποίησης, και γι’ αυτόν τον λόγο η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έβγαλε ένα έργο ύψους 200.000 ευρώ.

Εν τέλει, τον διαγωνισμό για το έργο κέρδισε εργολάβος για 111.000 ευρώ.

Ωστόσο, τα χρήματα, όπως δείχνουν οι εικόνες που εξασφάλισε το MEGA, φαίνεται πως δεν έπιασαν «τόπο».

Το σχολικό συγκρότημα μοιάζει με ερείπιο και ο διευθυντής του σχολείου που ανέδειξε το πρόβλημα, Στράτος Λακιός, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για την κατάσταση που επικρατεί.

«Στο σχολείο γίνονται μαθήματα, δυστυχώς αυτό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, δεν είναι ο εργολάβος υπεύθυνος για τις ζημιές όλου του κτιρίου. Ο εργολάβος ήρθε να φτιάξει κάποιες από τις ζημιές. Ο εργολάβος με το ποσό που έδωσε ήταν για συγκεκριμένες εργασίες και όχι όλο το κτίριο. Το πρώτο και βασικό που έπρεπε να φτιάξει είναι η στεγανοποίηση του κτιρίου, το σχολείο παίρνει νερό από παντού. Το έκανε αλλά απέτυχε η παρέμβασή του, και δεν έπιασε η στεγανοποίηση», ανέφερε αρχικά ο κ. Λακιός.

«Χρειάζεται ένα μεγαλύτερο κονδύλι το οποίο υπερβαίνει τις δυνατότητες του δήμου και της Περιφέρειας, για να φτιαχτεί αυτό το κτίριο»

Ο δήμαρχος Ικαρίας, Νίκος Καλαμπόγιας, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για το πρόβλημα στο σχολικό συγκρότημα του Αγίου Κηρύκου.

«Είναι το μεγαλύτερο σχολείο, από την κατασκευή του αντιμετωπίζει προβλήματα. Κάποια στιγμή, τα προηγούμενα χρόνια ο δήμος δήλωσε αδυναμία να επισκευάσει το κτίριο, ζήτησε βοήθεια από την Περιφέρεια. Δόθηκε μία εργολαβία αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η εργολαβία ωστόσο δεν απάντησε στα ζητήματα που κλήθηκε να επιλύσει αλλά δημιούργησε ακόμη περισσότερα», τόνισε χαρακτηριστικά.

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    Εδώ θυμίζει το: " να πάρε λεφτά χασάπη, δώσε μου κρέας". Τώρα τι κρέας θα είναι δεν έχει σημασία.
    Έτσι λοιπόν το πήγαν κι οι ηθινοντες το θέμα του σχολείου με τον εργολάβο. Τώρα ποιος έδωσε τα χρήματα, ποιοί υπέγραψαν το έργο επισκευών του σχολείου και πόσο αυτές απέδωσαν, δεν έχει σημασία. Οικονομησε ο εργολάβος, θα πήρε και το κάτι τις αυτός που ανέθεσε το έργο κι όλα καλά. "Εμείς δώσαμε χρήματα" έτσι θα πει η κυβέρνηση. Από λαμόγια αυτός ο τόπος ξεχειλίζει και το κακό είναι πως βασιλεύουν με την ευλογία των εκλεκτών του οίκου διαφθοράς η αλλιώς Βουλής των Ελλήνων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...