Εξαπατούσαν άτομα που πωλούσαν μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο προσωπικά τους αντικείμενα

Εξαπατούσαν άτομα που πωλούσαν μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο προσωπικά τους αντικείμενα

Επεδείκνυαν στα θύματα ηλεκτρονική απόδειξη καταβολής του συμφωνηθέντος ποσού, συναλλαγή ωστόσο που είχαν ήδη ακυρώσει

Δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ενός 33χρονου και μίας 31χρονης, καθώς και έτερου συνεργού τους για απάτες κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι επικοινωνούσαν διαδικτυακά με άτομα, που είχαν αναρτήσει προσωπικά τους αντικείμενα (κινητά τηλέφωνα και αυτοκίνητα) προς πώληση σε ιστοσελίδες αγοραπωλησίας και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους έπειθαν, ότι προτίθενται να τα αγοράσουν. Στη συνέχεια ζητούσαν διά ζώσης συναντήσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία.

Στις συναντήσεις τους οι κατηγορούμενοι επεδείκνυαν ηλεκτρονική απόδειξη καταβολής του συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού στον εκάστοτε πωλητή, προφασιζόμενοι λόγους για τους οποίους δεν μπορούσαν να πληρώσουν με μετρητά. Οι παθόντες τις επόμενες ημέρες διαπίστωναν, ότι ουδέποτε εστάλησαν χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, καθώς οι συναλλαγές είχαν ακυρωθεί, προτού πιστωθεί το χρηματικό ποσό.

Από τη μέχρι στιγμής προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δώδεκα περιπτώσεις απάτης.