Κούγιας για ψευτογιατρό: Η δημοσιοποίηση στοιχείων χωρίς δίωξη είναι δικαιοσύνη Ουγκάντας

Κούγιας για ψευτογιατρό: Η δημοσιοποίηση στοιχείων χωρίς δίωξη είναι δικαιοσύνη Ουγκάντας

«Μάλλον έχετε πέσει θύματα παραπληροφόρησης από την Αστυνομία»

Για την νέα υπόθεση του «ψευτογιατρού» που κατηγορείται ότι εξαπάτησε τουλάχιστον 15 άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας μίλησε το πρωί της Δευτέρας (23/1) ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας. Όπως τόνισε ο ποινικολόγος «η δημοσιοποίηση στοιχείων χωρίς δίωξη είναι δικαιοσύνη Ουγκάντας».

«Ακούω και εσάς να λέτε ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του. Μάλλον έχετε πέσει θύματα παραπληροφόρησης από την Αστυνομία. Καμία ποινική δίωξη εις βάρος του δεν έχει ασκηθεί, για αυτό δεν έχει κληθεί να απολογηθεί σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας» τόνισε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Παράλληλα ο ποινικολόγος είπε πως στην υπόθεση αυτή υπάρχει «Δικαιοσύνη κουκουλοφόρων», προσθέτοντας ότι «η Αστυνομία χωρίς να έχει ασκηθεί δίωξη και χωρίς να έχει κληθεί, όπως πρέπει βάσει νόμου, ο άνθρωπος αυτός να δώσει εξηγήσεις για όσα τον κατηγορούν κάποιοι με γυρισμένες πλάτες και αλλοιωμένες φωνές, δίνει στην δημοσιότητα τα στοιχεία του. Η Αστυνομία έκανε μια ενέργεια που επιτρέπεται μόνο όταν έχει διαπιστωθεί ότι κάποιος έκανε μια παράνομη πράξη και συνηθίζεται σε βιαστές και κακοποιητές παιδιών».

Ο Αλέξης Κούγιας επεσήμανε πως ο 66χρονος κατηγορούμενος λόγω της προσβολής του από καρκίνο δεν ασκεί δραστηριότητα εδώ και πολλά χρόνια. «Ο άνθρωπος ήταν στο παρελθόν ο πλέον επίλεκτος φυσιοθεραπευτής, ήταν και στον Ολυμπιακό, επί 40 χρόνια έχει κάνει καλό σε χιλιάδες ανθρώπους. Υπάρχουν και κάποιοι που, για τους δικούς τους λόγους, μιλούν με γυρισμένες πλάτες, εναντίον του. Με κάλεσε ένας στρατηγός που η γυναίκα του είδε μεγάλο καλό και μου ζήτησε να τον αναλάβω» συμπλήρωσε.

 

Εστιάζοντας στο περιβόητο σπίτι του ψευτογιατρού, ο κ. Κούγιας κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι μεγαλοποιούν και αλλοιώνουν τα γεγονότα, αναφέροντας ότι «τα τηλεοπτικά συνεργεία που είναι έξω από το σπίτι του παρουσιάζουν μια μάντρα και κάμερες ασφαλείας και νόμιζα ότι θα ήταν καμιά βίλα. Έχει μια μάντρα τα πολύ 12 μέτρων, είναι ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου, με μια σιδερένια πόρτα, όπως υπήρχαν στη γειτονιά μου στην Πετρούπολη. Είναι ένα σπίτι από αυτά που χτίζονταν σε δύο νύχτες για να μην τα γκρεμίσει η Πολεοδομία. Το σπίτι με το οικόπεδο κάνουν το πολύ 30.000 ευρώ».

Παράλληλα ο ποινικολόγος διαμήνυσε ότι ο 66χρονος στρέφεται κατά της Αστυνομίας για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του και σημείωσε ότι «υπάρχουν υποθέσεις που έχουν αθωωθεί οι άνθρωποι και δεν καλεί κανείς την Αστυνομία να λογοδοτήσει»

«Αν υπάρχει η δικογραφία, όταν κληθεί να δώσει εξηγήσεις, θα δω εάν θα τον αναλάβω, αφού διαβάσω την δικογραφία», ξεκαθάρισε κλείνοντας.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...