Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον ψευτογιατρό: «Μας “έφαγε” 135.000 ευρώ – Μας έδινε σκευάσματα που περιείχαν νερό και γλυκόζη»

Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον ψευτογιατρό: «Μας “έφαγε” 135.000 ευρώ – Μας έδινε σκευάσματα που περιείχαν νερό και γλυκόζη»

«Το κάθε πεπτίδιο στοίχιζε 200 ευρώ και τα βλαστοκύτταρα 25.000 ευρώ»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού», ο οποίος υποσχόταν θεραπεία με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας και μαζί με συνεργό του, απομυζούσαν χρηματικά ποσά, με πέντε από αυτούς τους ασθενείς να έχουν καταλήξει.

Συγγενής ενός εκ των θυμάτων μίλησε στο Mega για την δράση του ψευτογιατρού. «Πήγαμε στη Γερμανία, της είπαν ότι θα γίνει καλά, της έδωσαν πεπτίδια και της έκαναν μετά βλαστοκύτταρα. Το κάθε πεπτίδιο στοίχιζε 200 ευρώ και 100 ευρώ ένα άλλο, μικρό το οποίο ήταν και καλά για τους νευρώνες. Τα βλαστοκύτταρα 25.000 ευρώ, το παιδί δεν πήγαινε καλά, εγώ άρχισα να υποψιάζομαι. Το παιδί όμως δεν ήθελε να σταματήσει τη θεραπεία, γιατί πίστευε ότι θα γίνει καλά. Περάσαμε έναν Γολγοθά μέσα στο σπίτι, το παιδί να κλαίει, να χειροτερεύει συνέχεια και να κοιμάται είκοσι ώρες το 24ωρο»

Δημοσιογράφος: Πόσων χρόνων ήταν η κόρη σας τότε;

«Τότε πρέπει να ήταν γύρω στα 33-34»

Δημοσιογράφος: Σκλήρυνση κατά πλάκας;

«Ναι».

Δημοσιογράφος: Και πώς βρέθηκε αυτός ο υποτιθέμενος γιατρός;

 

«Τυχαία. Μία κυρία είχε επισκεφθεί έναν γιατρό, ο οποίος ήταν γνωστός μου και του είπε ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και έκανε αυτή την θεραπεία και έγινε τελείως καλά. Ο γιατρός καλή τη πίστη και θερωρώντας3 ότι μπορεί να βοηθήσει, και ξέροντας το πρόβλημα του παιδιού μου, με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «ήρθε μία κυρία και μου είπε αυτό» και μου έδωσε το τηλέφωνό της. Επικοινώνησα μαζί της και την επόμενη μέρα εμφανίστηκε ο κύριος αυτός ο οποίος είπε ότι δεν είναι βαριά η κατάσταση της κόρης μου και ότι είναι από τις εύκολες περιπτώσεις, που θα γίνει γρήγορα καλά. Έτσι ξεκινήσαμε την θεραπεία – την υποτιθέμενη θεραπεία – 3-4 μήνες μετά, της έκοψε και τα φάρμακα τα συμβατικά που έπαιρνε, με αποτέλεσμα το παιδί να χειροτερεύει συνέχεια. Και εκεί ήρθαμε σε διαμάχη. Εγώ τσακωνόμουν μαζί του, αυτός έβαζε λόγια στο παιδί μου ότι εγώ δεν θέλω να συνεχίσω την θεραπεία, γιατί είναι ακριβή και γινόταν στο σπίτι ένας πανικός».

Δημοσιογράφος: Αυτός ως τι σας συστήθηκε;

«Ως νευρολόγος. Από ό,τι κατάλαβα και το έλεγε και ο ίδιος, είχε ασθενείς από όλη την Ελλάδα».

Δημοσιογράφος: Τα φάρμακα σας τα παρείχε ο ίδιος ή σας έδινε συνταγή;

Ο ίδιος, δεν υπήρχε συνταγή. Τα έφερνε ο ίδιος μέσα σε πάγο. Μου είπε ότι πρέπει να πάει στη Γερμανία και να κάνει εκεί μία εξέταση και να δούμε που είναι η βλάβη ώστε να αντιμετωπιστεί με τα σωστά φάρμακα. Και πράγματι πήγε εκεί, φυσικά με έξοδα δικά μας όλα.

Δημοσιογράφος: Πόσα χρήματα πιστεύετε ότι σας πήρε;

«135.000 ευρώ. Μετά αφού τελειώσαμε μαζί του διακόψαμε μαζί του. Κατάφερα να την πείσω ότι ο άνθρωπος αυτός είναι απατεώνας, συνέχισε την κανονική θεραπεία αλλά το κακό είχε γίνει».

Δημοσιογράφος: Τώρα σε τι κατάσταση είναι η κόρη σας;

«Παραπληγίας. Όταν κατάλαβε ότι του έκανα μήνυση, με κατηγόρησε ότι τον εκβιάζω μου έστειλε εξώδικο και πήγε στην ασφάλεια εκβιαστών Αθηνών και έκανε μήνυση ότι τον εκβιάζω και καλά ότι του ζητάω πίσω τα χρήματα από τις φυσιοθεραπείες, που έκανε στο παιδί. Δεν είπε ότι παρείχε φάρμακα ή όλα αυτά».

Η κ. Ελένη, ένα άλλο θύμα του ψευτογιατρού, μίλησε επίσης στο Mega για την περιπέτεια την οποία πέρασε με τον ψευτογιατρό.

«Η περιπέτειά μου ξεκίνησε από το 2016 όταν βρέθηκε στον δρόμο μας αυτός ο άνθρωπος ο οποίος, μας έπεισε ότι στη Γερμανία υπάρχει θεραπεία, και γίνονται καλά οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Πήγαμε στη Γερμάνια με δικά μας έξοδα φυσικά, μας συνόδευσε και ο ίδιος. Έκανε μία εξέταση και η κόρη μου εκεί, και στη συνέχεια της είπαν ο γιατρός και ένας άλλος Γερμανός ότι δεν έχει πρόβλημα και ότι θα γίνει απολύτως καλά. Πήγαμε σε ιατρείο, όχι σε κλινική. Μας είπαν ότι είναι γενετιστής αυτός και τελικά αποδείχθηκε ότι είναι ένας απλός παθολόγος. Ενάμιση χρόνο μας πήρε αυτή η ιστορία και μας “έφαγε” 135.000. ευρώ», ανέφερε αρχικά.

«Τα χρήματα τα δίναμε στον ίδιο, για τα φάρμακα. Τα φάρμακα ήταν ενέσιμα και τα έκανε 3 φορές την εβδομάδα προκειμένου να προετοιμάσει τον οργανισμό της να δεχθεί τα βλαστοκύτταρα. Από ότι αποδείχθηκε, γιατί κατέθεσα τα φάρμακα στην αστυνομία, περιείχαν νερό και γλυκόζη», συμπλήρωσε η κ. Ελένη.

«Με πίστεψε η αστυνομία, του έκανε περιοριστικά μέτρα η αστυνομία να εμφανίζεται 3 φορές τη βδομάδα στο αστυονμικό τμήμα. Στην πορεία κατάλαβα ότι με κοροϊδεύει. Άρχισα να το ψάχνω, είδα ότι ήταν φυσιοθεραπευτής. Εμφανίστηκε μία γυναίκα που έλεγε ότι έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας και ότι θεραπεύτηκε από αυτόν τον γιατρό. Την έκοψε την θεραπεία της κόρης μου στην αρχή», κατέληξε η καταγγέλλουσα.