Περικλής Λιανός: «Ο Φιλιππίδης σε 5 χρόνια μπορεί να είναι στην Επίδαυρο, ξεχνάμε πολύ εύκολα»

Περικλής Λιανός: «Ο Φιλιππίδης σε 5 χρόνια μπορεί να είναι στην Επίδαυρο, ξεχνάμε πολύ εύκολα»

Ο ηθοποιός για το κίνημα #MeToo, τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο και τον Γιώργο Κιμούλη

Για το κίνημα #MeToo, τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Γιώργο Κιμούλη μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» ο Περικλής Λιανός.

Ο ηθοποιός αρχικά αναφέρθηκε στις περιπτώσεις σκηνοθετών που έκαναν στο παρελθόν κατάχρηση εξουσίας, λέγοντας: «Τώρα με το #MeToo κι όλα αυτά που έχουν γίνει, έχουμε κι εμείς ευθύνη. Πώς τα ανεχτήκαμε, πώς τους επιτρέψαμε να φέρονται έτσι; Βγήκα το 1984 από τη σχολή, τότε ακόμα και το να σε χτυπάει ο σκηνοθέτης, ήταν πολύ φυσιολογικό. Είναι άρρωστο, κατάχρηση εξουσίας», δήλωσε.

Αναφερόμενος στον Γιώργο Κιμούλη είπε: «Ο Κιμούλης είναι ένας άνθρωπος, που ήθελε να χειραγωγεί τους άλλους. Εγώ δεν ήθελα ποτέ να συνεργαστώ μαζί του. Μια φορά μου το πρότειναν κι ενώ δεν είχα δουλειά, είπα όχι. Τα ξέραμε από το '80 αυτά. Απλώς θεωρούσαμε, πως έτσι γίνεται».

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη συνέχεια στον Πέτρο Φιλιππίδη, για τον οποίο όπως είπε, θεωρεί ότι ο κόσμος θα ξεχάσει τις πράξεις του πολύ γρήγορα. «Έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Σε 5 χρόνια ο Φιλιππίδης μπορεί να έχει το Παλλάς και να είναι γεμάτο. Με τον Σπύρο Μπιμπίλα ήταν πολύ φίλοι, με τον τρόπο του, τού έλεγε κάποια πράγματα. Μακάρι να τον άκουγε», λέει ο Περικλής Λιανός.

«Εμείς οι ηθοποιοί είμαστε σαν κακομαθημένα παιδιά. Αν ο άλλος σοκαριστεί, ό, τι κι αν κάνεις, πρέπει να σταματήσεις. Αν δείξεις το μόριό σου σε μια κυρία, που δεν έχει παιχνιδιάρικη διάθεση, τότε δεν είναι καθόλου ωραίο. Οι άνθρωποι αυτοί ξέφυγαν και τώρα ήρθε η Νέμεσις. Όλοι αυτοί οι κύριοι δεν σεβάστηκαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, κατέληξε λέγοντας πως τίποτα δεν του φαντάζει απίθανο πλέον. «Αυτή τη στιγμή, ο Φιλιππίδης έχει καταστραφεί, αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται, μην εκπλαγείς αν σε 5 χρόνια και λιγότερο είναι στην Επίδαυρο. Περιμένω τα πάντα, ξεχνάμε πολύ εύκολα. Δεν καταλαβαίνω το επιχείρημα της υπεράσπισης. Ήταν 5 αρνιά, που ένα πρωί συνωμότησαν να τα σφάξουν;» είπε κλείνοντας.