Το ξέσπασμα της μητέρας του Άλκη: «Μισή πιθαμή και χτυπούσες τον γιο μου;»

Το ξέσπασμα της μητέρας του Άλκη: «Μισή πιθαμή και χτυπούσες τον γιο μου;»

Αποχώρησαν από την πίσω πόρτα οι «12» μετά τη διακοπή - «Κάτω το κεφάλι ρε» φώναξαν διαδηλωτές

Ξέσπασε η μητέρα του δολοφονημένου Άλκη Καμπανού, όταν είδε από κοντά για πρώτη φορά τον άνθρωπο που σκότωσε το παιδί της.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr κατά την είσοδό των κατηγορουμένων στην αίθουσα, η μητέρα του Άλκη ζήτησε από τους αστυνομικούς να κάνουν στην άκρη ώστε να τους δει για πρώτη φορά, και ψέλλισε σε κάποιους «μισή πιθαμή και χτυπούσες τον γιο μου» όπως και «γεννημένος δολοφόνος», όπως επίσης όταν αναγνώρισε τον 21χρονο που φέρεται να μαχαίρωσε με το δρεπάνι τον Άλκη, η ίδια τον ρώτησε «που είναι τώρα το δρεπάνι σου;».

Με ολιγοήμερη διακοπή ξεκίνησε η δίκη των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του Άλκη Καμπανού ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η δίκη διακόπηκε για τις 23 Ιανουαρίου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα κάποιων εκ των δικηγόρων να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν και συνδέονταν με άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε ανώτερο δικαστήριο. Εκτός από την επόμενη δικάσιμο (κατά την οποία θα γίνει η κλήρωση των ενόρκων), η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων έως τον προσεχή Μάρτιο.

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 23 δικάσιμοι, εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και έντεκα τον Μάρτιο. Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνει 26 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών και όλοι προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα) εκπροσωπούνται από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους. Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο.