Βόλος: Μόλις αποφυλακίστηκε απείλησε και πάλι γυναίκα στο δρόμο με μαχαίρι

Βόλος: Μόλις αποφυλακίστηκε απείλησε και πάλι γυναίκα στο δρόμο με μαχαίρι

Ο δράστης που είναι άστεγος και αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παρόμοιες επιθέσεις

Τον τρόμο καταγγέλλει ότι έζησε σήμερα το πρωί μία γυναίκα στο κέντρο της πόλης του Βόλου από 39χρονο, ο οποίος την απείλησε με μαχαίρι.

Τρομοκρατημένη η γυναίκα άρχισε να καλεί σε βοήθεια, με αποτέλεσμα να την ακούσει ένας άστεγος, σύμφωνα με την ίδια, ο οποίος και απομάκρυνε τον δράστη. Στη συνέχεια η γυναίκα κάλεσε την Αστυνομία, ενώ αναμένεται να καταθέσει και η μήνυση. Ο «Κάμελ» όπως είναι γνωστός ο δράστης στην τοπική κοινωνία, έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των γυναικών τα τελευταία χρόνια στον Βόλο, καθώς ρίχνει στα πρόσωπά τους βενζίνη και τις απειλεί με μαχαίρι.

Ο 39χρονος αποφυλακίστηκε σύμφωνα με το magnesianews.gr από τις φυλακές Λάρισας τον Δεκέμβριο, έχοντας εκτίσει τα 3/5 ποινής φυλάκισης 18 ετών που του επιβλήθηκε, γιατί κινήθηκε απειλητικά προς ένα 16 μηνών παιδάκι και τον 30χρονο πατέρα του στην οδό Ερμού. Το 2018 είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 40 μηνών χωρίς αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος 21χρονης και είχε οδηγηθεί στη φυλακή Τρικάλων. Στις 17 Ιανουαρίου του 2019 συζητήθηκε η έφεσή του στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο του είχε μειώσει την ποινή σε 18 μήνες χωρίς αναστολή και τον έστειλε πάλι πίσω στις φυλακές Τρικάλων, όπου εξέτισε την ποινή του και απ’ όπου αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους.

Στις 9 Δεκεμβρίου του 2020 καταδικάστηκε εκ νέου σε φυλάκιση 60 ημερών, για να εκτίσει ποινή 20 ημερών και να αποφυλακιστεί τον Ιανουάριο του 2021. Ο δράστης που αντιμετωπίζει ψυχιατρικά θέματα και δεν λαμβάνει φαρμακευτική ή άλλη αγωγή, εξαιτίας του ότι ζει στο δρόμο, έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές στην ψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, ωστόσο η νοσηλεία στην συγκεκριμένη κλινική είναι βραχεία και δεν ξεπερνάει τις 10-15 ημέρες.

Ο ίδιος σε κάποια από τις απολογίες του σε δικαστήριο, που αφορούσε την κατηγορία της επίθεσης με βενζίνη, υποστήριξε εμμέσως, ότι προχωράει σε αυτές τις επιθέσεις, για να τον συλλάβουν και να μπει στην φυλακή για να έχει φαγητό, στέγη και ζέστη κατά τους χειμερινούς μήνες.