Υπόθεση βιασμού τουρίστριας στο Ρέθυμνο: Ο ύποπτος συνελήφθη από την Interpol μετά από 10 χρόνια

Υπόθεση βιασμού τουρίστριας στο Ρέθυμνο: Ο ύποπτος συνελήφθη από την Interpol μετά από 10 χρόνια

Tο ταξίδι στις ΗΠΑ και η καταγγελία

Μια ιδιαίτερη υπόθεση θα απασχολήσει τις επόμενες μέρες τις δικαστικές αρχές. Πρόκειται για μια υπόθεση βιασμού μιας γυναίκας στο Ρέθυμνο, σύμφωνα με την καταγγελία της ίδιας, με τον φερόμενο ως δράστη να συλλαμβάνεται στο εξωτερικό μετά από δέκα χρόνια.

Σύμφωνα με το flashnews.gr το συμβάν εκτυλίσσεται πριν από περίπου 10 χρόνια, τον Οκτώβριο του 2011 στο Ρέθυμνο με τα δυο πρόσωπα της υπόθεσης να έχουν έρθει στην Κρήτη από το εξωτερικό.

Το φερόμενο ως θύμα με καταγωγή από τη Δανία βρισκόταν εκείνη τη περίοδο στο Ρέθυμνο για διακοπές. Παράλληλα τις ίδιες μέρες ο κατηγορούμενος, παίχτης ομάδας μπάσκετ από τις ΗΠΑ, βρισκόταν στο Ρέθυμνο για να συμμετάσχει σε αγώνες με την ομάδα του.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το φερόμενο ως θύμα στις αστυνομικές αρχές , ένα βράδυ ενώ βρισκόταν στην πόλη του Ρεθύμνου έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ την πλησίασε ο φερόμενος ως δράστης και στη συνέχεια την οδήγησε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του όπου, σύμφωνα με την καταγγελία προχώρησε στο βιασμό της.

Η γυναίκα μετέβη στις αστυνομικές αρχές και κατήγγειλε στο περαστικό περιγράφοντας τον δράστη της επίθεσης ως ένα άντρα ψηλό και γεροδεμένο χωρίς ωστόσο, όπως ανέφερε, να τον γνωρίζει.

Στο μεταξύ ο κατηγορούμενος επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπως ήταν προγραμματισμένο μαζί με την ομάδα του.

Μετά την καταγγελία της τουρίστριας , οι αρχές έκριναν ως ύποπτο των κατηγορούμενο και έτσι εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης το οποίο εκκρεμούσε μέχρι πρότινος.

Μέσα στο 2022 η Interpol κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει τον κατηγορούμενο, τον οποίον στην συνέχεια εξέδωσε στις ελληνικές αρχές.

Ο φερόμενος ως δράστης βρέθηκε μετά από δέκα χρόνια στις φυλακές Τριπόλεως όπου και παραμένει μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση του.

Ο κατηγορούμενος από πλευράς του αρνηθείτε τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος

Ο επίλογος της υπόθεσης αναμένεται να δοθεί τις επόμενες μέρες στις δικαστικές αίθουσες των Χανίων.